- Topiți untul pe bain marie și fărâmițați biscuiții.
- Treceți alunele prin blender sau tocați-le mărunt la cuțit.
- Amestecați ingredientele pentru blat și într-o formă cu pereți detașabili, așezați compoziția și presați cu p spatulă.
- Introduceți tava în cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru 10 minute.
- Lăsați tava deoparte pentru a se răci complet.
- Amestecați cu mixerul crema mascarpone cu crema de brânză, zahărul și ouăle amestecând cu grijă.
- Adăugați coaja de limetă și esența de vanilie.
- Transferați jumătate din amestecul obținut într-un alt vas.
- Topiți ciocolata pe bain marie și încorporați-o în amestecul de brânză.
- În cealaltă jumătate adăugați cafeaua instant dizolvată în 2 linguri de apă fierbinte și lichiorul de cafea.
- Adăugați câte 1 lingură și jumătate cu amidon de porumb la fiecare vas.
- Turnați compoziția de brânză cu cafea peste blat, urmată de compoziția de brânză și ciocolată.
- Așezați tava într-o tavă mai mare în care turnați apă caldă, pentru a se coace la bain marie.
- Lăsați în cuptor la 170 de grade pentru circa 60 de minute.
- Când s-a răcit complet lăsați la frigider pentru minim 3 ore.
- Dcorați cu fulgi de ciocolată albă și serviți.
Credit Foto: thinkstock/ getty images
Poza principala
Pentru blat:
- 250 g biscuiți digestivi
- 65 g unt
- 50 g alune de pădure
Pentru cremă:
- 500 g brânză mascarpone
- 200 g cremă de brânză
- 3 ouă
- 200 g zahăr
- 3 linguri amidon de porumb
- 2 lingurițe cafea instant
- 40 ml lichior de cafea
- 150 g ciocolată neagră
- 1 fiolă esență vanilie
- coaja de la o limetă
Decor:
- 100 g ciocolată albă
În pană de idei pentru desertul de Revelion? Te ajutăm cu ceva ciocolatos și răcoritor.
Numar de portii
12
Facebook Comments
Adaugă comentariu