Home » Deserturi & băuturi » Cheesecake cu cafea
Deserturi & băuturi

Cheesecake cu cafea

  1. Topiți untul pe bain marie și fărâmițați biscuiții. 
  2. Treceți alunele prin blender sau tocați-le mărunt la cuțit.
  3. Amestecați ingredientele pentru blat și într-o formă cu pereți detașabili, așezați compoziția și presați cu p spatulă.
  4. Introduceți tava în cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru 10  minute.
  5. Lăsați tava deoparte pentru a se răci complet.
  6. Amestecați cu mixerul crema mascarpone cu crema de brânză, zahărul și ouăle amestecând cu grijă.
  7. Adăugați coaja de limetă și esența de vanilie. 
  8. Transferați jumătate din amestecul obținut într-un alt vas. 
  9. Topiți ciocolata pe bain marie și încorporați-o în amestecul de brânză.
  10. În cealaltă jumătate adăugați cafeaua instant dizolvată în 2 linguri de apă fierbinte și lichiorul de cafea.
  11. Adăugați câte 1 lingură și jumătate cu amidon de porumb la fiecare vas.
  12. Turnați compoziția de brânză cu cafea peste blat, urmată de compoziția de brânză și ciocolată.
  13. Așezați tava într-o tavă mai mare în care turnați apă caldă, pentru a se coace la bain marie.
  14. Lăsați în cuptor la 170 de grade pentru circa 60 de minute.
  15. Când s-a răcit complet lăsați la frigider pentru minim 3 ore.
  16. Dcorați cu fulgi de ciocolată albă și serviți.

  Credit Foto: thinkstock/ getty images

Poza principala

cheesecake_cu_ciocolata_si_cafea.jpg

Pentru blat:

  • 250 g biscuiți digestivi 
  • 65 g unt
  • 50 g alune de pădure

 Pentru cremă:

  • 500 g brânză mascarpone
  • 200 g cremă de brânză
  • 3 ouă
  • 200 g zahăr
  • 3 linguri amidon de porumb
  • 2 lingurițe cafea instant
  • 40 ml lichior de cafea
  • 150 g ciocolată neagră
  • 1 fiolă esență vanilie
  • coaja de la o limetă

 Decor:

  • 100 g ciocolată albă
În pană de idei pentru desertul de Revelion? Te ajutăm cu ceva ciocolatos și răcoritor.
Numar de portii
12
Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.