Cheesecake cu ciocolata si alune, fara coacere

  1. Topiți untul într-o tigaie mică la foc domol.
  2. Mărunțiți biscuiții într-un procesor de alimente iar când untul este topit adăugați-l peste biscuiți.
  3. Când ați obținut o compoziție omogenă turnați blatul într-o tavă cu pereți detașabili cu diametrul de 23 cm.
  4. Lăsați blatul la frigider cât timp preparați umplutura.
  5. Bateți crema de brânză și zahărul într-un bol. Separat mixați smântâna împreună cu vanilia.
  6. Când smântâna este destul de fermă, încorporați-o în crema de brânză.
  7. Adăugați bomboanele de ciocolată tocate și turnați umplutura peste blatul de biscuiți.
  8. Acoperiți cu o folie alimentară și lăsați la rece pentru minim 6 ore sau peste noapte.
  9. Înainte d eservire topiți ciocolata cu alune într-o tigaie și când se răcește turnați-o peste tort.
  10. Decorați cu restul bomboanelor cu alune și alunele tocate.

  Credit Foto: 123RF

Poza principala

cheesecake_cu_ciocolata_si_alune.jpg

  • 140 g unt nesărat
  • 300 g biscuiți digestivi
  • 500 g cremă de brânză mascarpone
  • 85 g zahăr pudră
  • 300 ml smântână cu conținut ridicat de grăsime
  • 1 linguriță extract de vanilie
  • 15 bomboane de ciocolată cu alune ( 5 tocate, restul păstrate întregi pentru decor ) 
  • 4 linguri ciocolată cu alune
  • 25 g alune tocate
Fără coacere și cu multă ciocolată. Desertul perfect.
Numar de portii
10-12
Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

PUBLICITATE

PUBLICITATE

PUBLICITATE