- Topiți untul într-o tigaie mică la foc domol.
- Mărunțiți biscuiții într-un procesor de alimente iar când untul este topit adăugați-l peste biscuiți.
- Când ați obținut o compoziție omogenă turnați blatul într-o tavă cu pereți detașabili cu diametrul de 23 cm.
- Lăsați blatul la frigider cât timp preparați umplutura.
- Bateți crema de brânză și zahărul într-un bol. Separat mixați smântâna împreună cu vanilia.
- Când smântâna este destul de fermă, încorporați-o în crema de brânză.
- Adăugați bomboanele de ciocolată tocate și turnați umplutura peste blatul de biscuiți.
- Acoperiți cu o folie alimentară și lăsați la rece pentru minim 6 ore sau peste noapte.
- Înainte d eservire topiți ciocolata cu alune într-o tigaie și când se răcește turnați-o peste tort.
- Decorați cu restul bomboanelor cu alune și alunele tocate.
Credit Foto: 123RF
Poza principala
- 140 g unt nesărat
- 300 g biscuiți digestivi
- 500 g cremă de brânză mascarpone
- 85 g zahăr pudră
- 300 ml smântână cu conținut ridicat de grăsime
- 1 linguriță extract de vanilie
- 15 bomboane de ciocolată cu alune ( 5 tocate, restul păstrate întregi pentru decor )
- 4 linguri ciocolată cu alune
- 25 g alune tocate
Fără coacere și cu multă ciocolată. Desertul perfect.
Numar de portii
10-12
Facebook Comments
Adaugă comentariu