- Folosiți o tavă cu diametrul de 22 cm cu pereți detașabili.
- Combinați firimiturile de biscuiți cu untul și 50 g de zahăr.
- Turnați acest amestec în tava pregătită, apăsând cu mâinile pentru a se distribui uniform în toata suprafața.
- Într-un castron mare, combinați brânza cu cele două tipuri de zahăr și amestecați.
- Încorporați dovleacul, smântâna, scorțișoara și cuișoarele.
- Adăugați ouăle și cu mixerul la viteză mică amestecați până la omogenizare.
- Turnați amestecul obținut în tava în care ați plasat blatul de biscuiți.
- Amplasați tava într-o tavă mai mare în care adăugați apă clocotită.
- Coaceți prăjtura în cuptor la 250 de grade pentru 1 oră.
- Pregătiți topping-ul, amestecând untul cu zahărul și nucile într-un castron.
- Adăugați peste prăjitura fierbinte și coaceți pentru încă 30 de minute.
- Lăsați să se răcească complet.
- Introduceți tava la rece și lăsați pe timpul nopții.
- Serviți a doua zi.
Credit Foto: Fotolia/ olyina
Poza principala
- 170 g biscuiți, fărâmițați
- 50 g zahăr
- 6 linguri unt, topit
- 670 g cremă de brânză
- 150 g zahăr
- 150 g zahăr brun
- 425 g dovleac piure
- 60 g smântână
- 1 linguriță scorțișoară
- 1 linguriță pudră cuișoare
- 5 ouă mari
Pentru topping :
- 6 linguri unt
- 200 g zahăr brun
- 130 g nuci
Cel mai aromat tort de toamnă. Cheesecake cu dovleac și nuci, rețeta cu care vei reuși să impresionezi.
Numar de portii
12
Facebook Comments
Adaugă comentariu