Deserturi & băuturi

Cheesecake cu dovleac

  1. Folosiți o tavă cu diametrul de 22 cm cu pereți detașabili.
  2. Combinați firimiturile de biscuiți cu untul și 50 g de zahăr.
  3. Turnați acest amestec în tava pregătită, apăsând cu mâinile pentru a se distribui uniform în toata suprafața.
  4. Într-un castron mare, combinați brânza cu cele două tipuri de zahăr și amestecați.
  5. Încorporați dovleacul, smântâna, scorțișoara și cuișoarele.
  6. Adăugați ouăle și cu mixerul la viteză mică amestecați până la omogenizare.
  7. Turnați amestecul obținut în tava în care ați plasat blatul de biscuiți.
  8. Amplasați tava într-o tavă mai mare în care adăugați apă clocotită.
  9. Coaceți prăjtura în cuptor la 250 de grade pentru 1 oră.
  10. Pregătiți topping-ul, amestecând untul cu zahărul și nucile într-un castron.
  11. Adăugați peste prăjitura fierbinte și coaceți pentru încă 30 de minute.
  12. Lăsați să se răcească complet. 
  13. Introduceți tava la rece și lăsați pe timpul nopții.
  14. Serviți a doua zi.

  Credit Foto: Fotolia/ olyina

Poza principala

cheesecake_cu_dovleac.jpg

  • 170 g biscuiți, fărâmițați
  • 50 g zahăr
  • 6 linguri unt, topit
  • 670 g cremă de brânză
  • 150 g zahăr 
  • 150 g zahăr brun
  • 425 g dovleac piure
  • 60 g smântână
  • 1 linguriță scorțișoară
  • 1 linguriță pudră cuișoare
  • 5 ouă mari

 Pentru topping :

  • 6 linguri unt
  • 200 g zahăr brun
  • 130 g nuci 

 

Cel mai aromat tort de toamnă. Cheesecake cu dovleac și nuci, rețeta cu care vei reuși să impresionezi.
Numar de portii
12
Facebook Comments

PUBLICITATE

PUBLICITATE

PUBLICITATE