Cheesecake fără coacere, decorat cu fructe la alegere și cu gust intes de ghimbir.
Dificultate: ușor
Timp de preparare: rapid+ timpul de răcire
Porții: 6-8
Ingrediente:
- 200 g biscuiți cu ghimbir
- 100 g unt
- 400 g cremă de brânză (grasă)
- 50 g zahăr pudră
- sucul de la 1/2 lămâie
- 1 linguriță ghimbir măcinat
- 100 g iaurt grecesc
- 50 g ghimbir cristalizat
- rubarbă prăjită sau alte fructe la alegere
Modalitate de preparare:
- Plasați biscuiții într-un procesor de alimente și pulsați până se transformă într-un nisip fin.
- Amestecați biscuiții cu untul topit.
- Turnați compoziția într-o formă de tort cu diametrul de 20 cm.
- Aplatizați cu mâinile și lăsați blatul la rece cât timp preparați umplutura.
- Plasați restul ingredientelor într-un bleder.
- Pulsați până obțineți o cremă fină.
- Neteziți cu un cuțit crema și lăsați tortul la rece minim 4 ore, de preferat însă a fi lăsat pe parcursul nopții.
- Îndepărtați pereții vasului și acoperiți tortul cu fructe la alegere.
Credit Foto: 123RF
Facebook Comments
Adaugă comentariu