Home » Deserturi & băuturi » Cheesecake cu ghimbir
Deserturi & băuturi

Cheesecake cu ghimbir

Cheesecake fără coacere, decorat cu fructe la alegere și cu gust intes de ghimbir.

Dificultate: ușor

Timp de preparare: rapid+ timpul de răcire

Porții: 6-8

Ingrediente:

  • 200 g biscuiți cu ghimbir
  • 100 g unt
  • 400 g cremă de brânză (grasă)
  • 50 g zahăr pudră
  • sucul de la 1/2 lămâie
  • 1 linguriță ghimbir măcinat
  • 100 g iaurt grecesc
  • 50 g ghimbir cristalizat
  • rubarbă prăjită sau alte fructe la alegere

Modalitate de preparare:

  1. Plasați biscuiții într-un procesor de alimente și pulsați până se transformă într-un nisip fin.
  2. Amestecați biscuiții cu untul topit.
  3. Turnați compoziția într-o formă de tort cu diametrul de 20 cm.
  4. Aplatizați cu mâinile și lăsați blatul la rece cât timp preparați umplutura.
  5. Plasați restul ingredientelor într-un bleder.
  6. Pulsați până obțineți o cremă fină.
  7. Neteziți cu un cuțit crema și lăsați tortul la rece minim 4 ore, de preferat însă a fi lăsat pe parcursul nopții.
  8. Îndepărtați pereții vasului și acoperiți tortul cu fructe la alegere.

Credit Foto: 123RF

Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.