1.Zdrobeşte biscuiţii şi amestecă-i cu untul. Pune compoziţia de biscuiţi într-o tavă rotundă cu pereţi detaşabili şi coace în cuptorul înfierbântat pentru 5 minute.
2.Amestecă brânza cu mixerul până devine spumoasă. Adaugă zahărul, făina, ghimbirul, sucul de lămâie, vanilia şi un praf de sare. Încorporează treptat ouăle şi la final, smântâna dulce bătută.
3.Toarnă peste blatul de biscuiţi şi coace 45 de minute. Separat, amestecă smântâna cu cele două linguri cu zahăr şi toarn-o peste cheesecake. Nivelează uşor şi lasă să se răcorească pe un grătar vreme de 15 minute.
4.Desfă pereţii detaşabili ai formei şi mai lasă jumătate de oră să se răcorească, abia apoi scoate prăjitura din formă şi las-o să se răcească de tot. Pune-o în frigider cel puţin 4 ore înainte de a o servi.
700 g cremă de brânză
3 ouă
20 biscuiti cu ghimbir
60 g unt topit
200 g zahăr
1 lingură făină
2 linguriţe cu ghimbir
1 linguriță cu suc de lămâie
60 ml smântână dulce
225 ml smântână
2 linguri cu zahăr
esenţă de vanilie
sare
Adaugă comentariu