1.Pune pe foc afinele cu zahărul şi apa şi lasă-le pe foc mic, amestecând să nu se prindă, până se leagă şi arată ca un sos mai gros.
2.Mixează biscuiţii într-un blener şi amestecă-i cu untul topit. Pune apoi amestecul pe o tavă şi presează cât mai bine cu osul unei linguri sau chiar cu pumnul. Dă la cuptor 10 minute.
3.Între timp, bate cu mixerul brânza de vaci foarte bine scursă de zer cu zahărul şi vanilia. Încorporează ouăle treptat, amestecând foarte bine după fiecare. Toarnă compoziţia peste blatuld e biscuiţi, nivelează cu o spatulăşi dă la cuptor pentru o oră. Scoate şi lasă să se răcorească.
4.Toarnă deasupra sosul gros de afine, nivelează-l şi pe acesta uşor şi lasă-l să se întărească. Taie prăjitura cheesecake cu glazură de afine în pătrate potrivite şi serveşte-o celor dragi.
credit foto: Thinckstock
1 kg de brânză de vaci
6 ouă mari
200 g zahăr tos alb
2 linguriţe cu esenţă de vanilie
300 g biscuiţi digestivi
150 g unt topit
pentru glazura de afine:
300 g afine (congelate sau proaspete)
300 ml apă
1 lingură cu zahăr
Adaugă comentariu