Deserturi & băuturi

Cheesecake cu glazura de afine

1.Pune pe foc afinele cu zahărul şi apa şi lasă-le pe foc mic, amestecând să nu se prindă, până se leagă şi arată ca un sos mai gros.

2.Mixează biscuiţii într-un blener şi amestecă-i cu untul topit. Pune apoi amestecul pe o tavă şi presează cât mai bine cu osul unei linguri sau chiar cu pumnul. Dă la cuptor 10 minute.

3.Între timp, bate cu mixerul brânza de vaci foarte bine scursă de zer cu zahărul şi vanilia. Încorporează ouăle treptat, amestecând foarte bine după fiecare. Toarnă compoziţia peste blatuld e biscuiţi, nivelează cu o spatulăşi dă la cuptor pentru o oră. Scoate şi lasă să se răcorească.

4.Toarnă deasupra sosul gros de afine, nivelează-l şi pe acesta uşor şi lasă-l să se întărească. Taie prăjitura cheesecake cu glazură de afine în pătrate potrivite şi serveşte-o celor dragi.

credit foto: Thinckstock

Poza principala

cheesecake_cu_glazura_de_afine_mi.jpg

1 kg de brânză de vaci

6 ouă mari

200 g zahăr tos alb

2 linguriţe cu esenţă de vanilie

300 g biscuiţi digestivi

150 g unt topit

 

pentru glazura de afine:

300 g afine (congelate sau proaspete)

300 ml apă

1 lingură cu zahăr

Un desert grozav, care nu ţine cont de anotimpul în care doreşti să-l prepari.
Numar de portii
8-10
Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

PUBLICITATE

PUBLICITATE

PUBLICITATE