Blat din ovăz și nucă de cocos, plus umplutură din ananas și mascarpone. Perfect pentru o zi specială.
Dificultate: ușor
Timp de preparare: rapid + timpul de răcire
Porții: 12
Ingrediente:
Pentru blat:
- 40 g unt
- 100 g biscuiți de ovăz fărâmițați
- 25 g nucă de cocos deshidratată
Pentru umplutură:
- 420 g ananas în suc natural, scurs
- 5 foi de gelatină
- 250 g mascarpone
- 500 g cremă de brânză cu cantitate mare de grăsime
- 150 g cremă nucă de cocos
- coaja rasă de la 1/2 lămâie
Modalitate de preparare:
- Se topește untul într-o tigaie și se amestecă cu firimiturile de biscuiți și 1 lingură de nucă de cocos.
- Se amestecă bine și se distribuie amestecul în forma de tort cu pereți detașabili, presând bine compoziția.
- Introduceți forma la frigider să se odihnească.
- Tăiați o felie de ananas în bucăți, iar restul pasați-l la blender.
- Gelatina se înmoaie într-un recipient cu apă rece.
- Într-un castron se amestecă crema de brânză și mascarponele.
- Încălziți ușor într-un vas, crema de cocos.
- Scurgeți gelatina de excesul de apă și adăugați-o în vasul cu cremă de cocos.
- Amestecați până când se topește.
- Încorporați amestecul în crema de brânză, împreună cu piureul de ananas și coaja de lămâie.
- Turnați amestecul peste blatul de biscuiți și lăsați-l la rece până când devine ferm.
- Îndepărtați peretele formei de tort și tapetați marginea cu restul de nucă de cocos.
- Decorați cu ananasul bucăți sau sosuri de fructe la alegere.
Credit Foto: 123RF
Facebook Comments
Adaugă comentariu