Pentru aluat, amestecati mai intai faina cu praful de copt. Rasturnati amestecul pe suprafara de lucru si faceti o adancitura in centru. Puneti zaharul pudra, zaharul vanilat si untul la baza fainei, si adaugati galbenusurile in adancitura formata. Framantati rapid pana ce obtineti un aluat ferm. Infasurati-l in folie de plastic si dati-l 30 de minute la frigider.
Presarati putina faina pe suprafata de lucru si intindeti aluatul. Puneti-l apoi intr-o tava unsa cu unt si crestati-l cu o furculita. Dati-l la cuptor, la 180 de grade, timp de 15 minute.
Pentru umplutura, mixati untul cu zaharul pana se omogenizeaza. Adaugati crema de branza si mixati din nou. Puneti coaja si zeama de lamaie. Separati ouale si mixati galbenusurile cu amidonul. Adaugati amestecul peste compozitia de branza.
Bateti albusurile pana se intareste si puneti-le peste amestecul de branza. Amestecati usor.
Separat, spalati prunele si indepartati samburii.
Turnati crema de branza peste aluatul deja copt si presarati prunele pe deasupra. Coaceti cheesecake la 160 de grade timp de o ora. Scoateti si lasati sa se raceasca. Pentru a servi, taiati cheesecake felii si puneti cate o lingurita de gem de prune pe fiecare felie.
Pentru aluat:
300 g faina
1 lingurita praf de copt
100 g zahar pudra
1 pachet zahar vanilat
150 g unt
2 galbenusuri
Pentru umplutura:
100 g unt
150 g zahar
750 g crema de branza/branza de vaci
zeama si coaja rasa de la o lamaie
3 oua
60 g amidon de porumb
1 praf de sare
Pentru topping:
10 prune
gem de prune
Adaugă comentariu