Unge cu unt o formă de tort cu diametrul de 20 cm și pereți detașabili.
Mixează biscuiții cu un blender, pentru a avea textura nisipului.
Adaugă untul topit peste biscuiți și amestecă totul foarte bine.
Întinde amestecul de biscuiți în forma de tort și nivelează ușor.
Lasă compoziția la frigider.
Crema de brânză se mixează împreună cu mixerul pentru 2-3 minute până se omogenizează apoi se adaugă smântâna, sucul de lămâie, gelatina inmuiată și semințele de la păstaia de vanilie.
Se mixează toate ingredientele pentru încă 1 minut.
Cu ajutorul unei spatule repartizează întreaga compoziție in forma de tort și netezește ușor pentru a răspândi amestecul uniform.
Se lasă totul la frigider pentru minim 3 ore sau întreaga noapte.
Smochinele se spală și se adaugă pe întreaga suprafața a tortului înainte ca acesta să fie servit.
Credit foto: Fotolia/ cook_inspire
250 g biscuiți cu ciocolată
80 g unt
500 g cremă brânză
150 g zahăr pudră
220 ml smântână
50 ml suc lămâie
3 lingurițe gelatină dizolvate în 50 ml apă fiartă
1 păstaie vanilie
10 smochine
Adaugă comentariu