Pentru baza: Zdrobiti biscuitii si adaugati untul topit si zaharul, amestecand temeinic. Presati pe baza tavii si dati la rece pana se intareste.
Pentru umplutura: Mixati branza mascarpone, zaharul, coaja si zeama de lamaie. Bateti frisca si adaugati-o in compozitia de branza, amestecand din nou.
Amestecati gelatina cu 4 linguri de apa si lasati-o sa se umfle pentru cateva minute. Diluati-o din nou in cuptorul cu microunde sau la Bain-Marie. Separat, bateti albusurile pana se intaresc.
Lucrand foarte repede ca sa nu se aseze gelatina, adaugati-o in amestecul de branza, amestecand, apoi puneti si albusurile batute. Turnati tot amestecul peste baza de biscuiti si nivelati-l. Dati la rece pana se intareste.
Pentru topping: Turnati 150 ml de apa intr-o oala si adaugati visinele si zaharul. Aduceti la fierbere si gatiti pana se inmoaie visinele. Lasati-le sa se raceasca.
Scoateti cheesecake din frigider si, folosind o lingura, puneti amestecul de visine pe deasupra. Serviti imediat.
Pentru baza:
175 g biscuiti digestivi
2 linguri zahar brun
30 g unt, topit
Pentru umplutura:
300 g branza mascarpone
150 g zahar
zeama si coaja rasa de la o lamaie
142 ml frisca
12 g gelatina (praf)
2 albusuri de ou
Pentru topping:
350 g visine, fara samburi
6 linguri zahar
tava cu pereti detasabili
Adaugă comentariu