Home » Interviuri » Chef Sidia Sissoko ne-a dezvăluit reteta unui tartar de creveti cu cajou si mango. Gateste ca un MasterChef la tine acasa.
Interviuri

Chef Sidia Sissoko ne-a dezvăluit reteta unui tartar de creveti cu cajou si mango. Gateste ca un MasterChef la tine acasa.

L-am invitat pe Chef Sidia Sissoko (fost concurent si finalist Master Chef) la un pahar de vorba despre preparatele gourmet și cum putem gati acasa un preparat demn de expresia fine dinning.

  1. Care au fost schimbarile ce au intervenit in careiera dupa participarea la MasterChef?

Chef Sidia Sissoko: Participarea la MasterChef m-a facut sa constientizez ca am un loc in cadrul bucatariei profesioniste. Am dat curs acestei chemari si drept urmare am absolvit cu brio cursurile de bucatar si cele de bucatar chef ale unei scoli recunoscute atat in tara cat si pe plan international.

Am avut norocul sa-mi fac ucenicia intr-unul din restaurantele de top din Bucuresti. Am participat la o multitudine de emisiuni la foarte multe televiziuni.

Am sustinut diverse evenimente, cooking show_uri, promovari de produse, cursuri de gatit atat pentru amatori cat si pentru profesionisti , …un adevarat roller coaster ;) !

Am tinut ca si head chef bucatariile a trei restaurante de fine dining culminand cu NORMA care este bebelusul meu 100% din punct de vedere culinar.

  1. In calitate de chef al unui restaurant, cum vezi gusturile romanilor? Exista interes pentru preparatele gourmet?

Chef Sidia Sissoko: Exista un progress remarcabil in ceea ce priveste atitudinea romanilor in acest domeniu. Deschiderea cat si numarul amatorilor de preparate gourmet a crescut si creste. Traim intr-o perioada in care lucrurile se aseaza si se dezvolta pe zi ce trece si sunt mandru ca fac parte din aceasta miscare.

  1. Cum se serveste un preparat gourmet si ce categorii de alimente intra sub aceasta denumire?

Chef Sidia Sissoko: Unul din caracteristicile importante ale preparatelor gourmet este modul de servire si cel de prezentare. Atentia la detalii este extrem de importata: echilibrul de texturi, echilibrul volumetric si cel cromatic, modul si temperatura optima de servire sunt aspect ce nu pot fi neglijate sub nicio forma.

Sunt considerate alimente gourmet preparatele rafinate care necesita in general un mod de gatire si o prezentare elaborata atat din punct de vedere gustariv cat si estetic.

  1. Cititorii cu siguranța si-ar dori să afle una din retetele tale preferate impreuna cu secretul prepararii acesteia.

Chef Sidia Sissoko: Va ofer reteta de tartar de creveti, un preparat interesant, echilibrat, unul din preferatele clientilor NORMA fine dining.

tartar de creveti preparat reteta

  1. 3 preparate pentru un meniu fine dinning ce poate fi realizat acasa.

Chef Sidia Sissoko:Consider ca orice preparat gourmet poate fi realizat si acasa cu ajutorul tehnicilor, ingredientelor si ustensilelor necesare.

Ucenicia in bucatarie mi-am facut-o acasa, testand si retestand preparate gourmet pana ce am fost multumit de rezultatul obtinut.

  1. Exista o reteta traditionala din bucataria romaneasca de care te simti atasat?

Chef Sidia Sissoko: Nu pot sa spun ca am o mancare preferata, depinde de dispozitia pe care o am. Ar fi prea multe ca sa incep sa le enumar. As simti ca tradez un preparat in detrimentul altuia.

  1. Numeste 3 ingrediente nelipsite din bucataria de acasa.

Chef Sidia Sissoko: Untul, sarea de mare si ardeiul iute african

Reteta TARTAR DE CREVETI

Ingrediente:

  • creveti (marime medie) 4 buc
  • ½ mango
  • menta
  • coriandru (facultativ)
  • ¼ andiva
  • apio – o tulpina
  • ¼ praz
  • ½ castravete
  • ghimbir 20 g
  • un ou
  • mustar – o lingura
  • ½ lamaie
  • ulei de floarea soarelui 100ml
  • cajou – doua linguri
  • sos de soia – o lingura
  • otet balsamic – 25 ml
  • vin rosu demi dulce – 50 ml
  • miere – o lingurita
  • sare
  • piper alb

Modalitate de preparare:

  1. Se curata crevetii, se fierb si se racesc.
  2. Crevetii tocati marunt se amesteca cu maioneza (preparata in prealabil din ou, ulei, mustar, sare si piperul alb)
  3. Separat se prepara o vinegreta din sosul de soia, vinul, otetul balsamic, ghimbirul ras, mierea, lamaia, sarea si menta care se amesteca cu legumele taiate cubulete.
  4. La montaj se pune stratul de legume peste care se presara cajou zdrobit si stratul de creveti.
  5. Se decoreaza cu doua semisfere de mango cajou si frunze de menta.

Va doresc spor la gatit si POFTA BUNA!

Autor: Daniela NICULI

Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.