1. Pregătește aluatul de pâine. Acoperă cu un prosop și lasă să crească.
2. Spală morcovul și țelina, curăță ceapa. Spală pătrunjelul și scurge de apă. Toacă toate legumele.
3. Scoate carnea din cârnați. Încinge ulei într-o tigaie și călește carnea.
4. Adaugă legumele tocate și pătrunjelul. Înăbușe în vin, sărează și piperează. Pune amestecul într-un bol și lasă să se răcorească.
5. Împarte aluatul în 16 porții. Umple fiecare chiflă formată cu amestec de carne.
6. Așază chiflele cu carne într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Încălzește cuptorul la
180 °C și coace 30 minute până se auresc. La mijlocul timpului de coacere, presară chiflele cu brânză rasă.
credit foto: Photoland/Profimedia
Sugestie: Încearcă pentru chifle o rețetă de aluat pufos: 300 ml apă, 500 grame făină, 10 grame zahăr, 20 grame sare, 10 grame drojdie proaspătă, 100 ml ulei. Amestecă toate ingredientele și lasă la crescut 30 de minute.
Aluat de pâine
1 morcov
2 tije de țelină
1 ceapă
2 cârnați proaspeți (sau 200 g carne tocată)
Ulei vegetal
100 ml vin roșu
120 g brânză Gouda
Pătrunjel proaspăt
Sare, piper măcinat
Adaugă comentariu