- Plasați făina într-un bol și faceți o adâncituă în mijlocul acesteia.
- Adăugați drojdia sfărâmată și zahărul.
- Turnați 70 ml apă calduță pentru a dizolva drojdia și începeți să amestecați cu făina.
- Lăsați amestecul să se odihnească pentru 5 minute.
- Adăugați 140 ml apă călduță, ulei vegetal și sare și amestecați cu mixerul pentru a obține un aluat omogen.
- Adăugați măslinele iar din aluatul obținut începeți să formați chifle plate.
- Așezați chiflele într-o tavă de cuptor tapetată cu hârtie de copt.
- Preîncălziți cuptorul la 50 de grade pentru 10 -15 minute apoi opriți-l.
- Așezați tava în cuptor iar pe grătarul cuptorului așezați un prosop umed.
- Lăsați chiflele la dospit timp de 30 de minute.
- Scoateți tava și încingeți cuptorul la 230 grade.
- Ungeți chiflele cu ulei de măsline și presărați deasupra nucile mărunțite.
- Asezați un vas cu apă în cuptor, introduceți chiflele și lăsați-le să se coacă timp de 30 de minute.
Credit Foto: 123RF
Poza principala
- 300 g făină fără gluten
- 1/2 cub drojdie proaspătă
- 1/2 linguriță zahăr
- 1 lingură ulei
- 1 linguriță sare
- 6 linguri măsline verzi mărunțite
- 1-2 linguri ulei măsline
- 2 linguri nuci mărunțite
Chiflele cu măsline, deliciul care îți completează meniul de prânz.
Numar de portii
8
Facebook Comments
Adaugă comentariu