Revista Practic în bucătărie

Chifle cu masline fara gluten

  1. Plasați făina într-un bol și faceți o adâncituă în mijlocul acesteia.
  2. Adăugați drojdia sfărâmată și zahărul.
  3. Turnați 70 ml apă calduță pentru a dizolva drojdia și începeți să amestecați cu făina.
  4. Lăsați amestecul să se odihnească pentru 5 minute.
  5. Adăugați 140 ml apă călduță, ulei vegetal și sare și amestecați cu mixerul pentru a obține un aluat omogen.
  6. Adăugați măslinele iar din aluatul obținut începeți să formați chifle plate.
  7. Așezați chiflele într-o tavă de cuptor tapetată cu hârtie de copt.
  8. Preîncălziți cuptorul la 50 de grade pentru 10 -15 minute apoi opriți-l.
  9. Așezați tava în cuptor iar pe grătarul cuptorului așezați un prosop umed.
  10. Lăsați chiflele la dospit timp de 30 de minute.
  11. Scoateți tava și încingeți cuptorul la 230 grade.
  12. Ungeți chiflele cu ulei de măsline și presărați deasupra nucile mărunțite.
  13. Asezați un vas cu apă în cuptor, introduceți chiflele și lăsați-le să se coacă timp de 30 de minute.

Credit Foto: 123RF

Poza principala

chifle_cu_masline.jpg

  • 300 g făină fără gluten
  • 1/2 cub drojdie proaspătă
  • 1/2 linguriță zahăr
  • 1 lingură ulei
  • 1 linguriță sare
  • 6 linguri măsline verzi mărunțite
  • 1-2 linguri ulei măsline
  • 2 linguri nuci mărunțite
Chiflele cu măsline, deliciul care îți completează meniul de prânz.
Numar de portii
8
Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

PUBLICITATE

PUBLICITATE

PUBLICITATE