1.Amestecă drojdia cu zahărul, o linguriță cu făină și apa călduță. Amestecă bine și lasă să crescă într-un loc cald.
2.Cerne făina, încorporează ouăle, un praf de sare și maiaua. Frământă un aluat omogen și elastic, presară puțină făină deasupra și acoepră vasul cu un șervet. Lasă să crească o oră la loc cald.
3.Rupe apoi bucăți din aluat și dă-le formă rotundă. Așază-le pe o tavă tapetată cu hârtie de copt.
Spală roșiile și taie-le cubulețe. Amestecă-le cu ceapa și busuiocul tocate mărunt și măslinele feliate.
4.Așază cu lingurița compoziția deasupra fiecărei porții de aluat. Unge cu gălbenuș bătut și dă la cuptorul înfierbântat pentru 20-25 de minute. Servește-le alături de o salată crocantă.
foto: Photoland/Photocuisine
300 g făină
20 g drojdie
1 ou + 1 gălbenuș
1 linguriță cu zahăr
4 linguri cu apă
3 roșii mari
1 ceapă verde
80 g măsline verzi
frunze de busuioc
sare
Adaugă comentariu