1. Cerneti ambele tipuri de faina intr-un bol, alaturi de sare. Puneti untul si framantati. Adaugati condimentele, zaharul, fructele uscate si dorjdia. Framantati, apoi faceti o adancitura in centrul amestecului. Amestecati laptele cu masltul si ouale si turnati-le in adancitura formata. Framantati 10 minute pana ce obtineti un aluat moale. Puneti aluatul intr-un bol uns cu unt, acoperiti cu folie de plastic si tineti la loc cald pentru 45 de minute, pana creste.
2. Framantati aluatul inca o data, apoi impartiti-l in 12 chifle. Asezati chiflete in tava (distanta intre ele trebuie sa fie de minimum 4 degete), acoperiti-le cu folie de plastic si tineti-le inca 45 de minute la loc cald, pana isi dubleaza volumul.
3. Cu un cutit, faceti cate o cruce pe fiecare chifla. Amestecati faina cu 4 linguri de apa pentru a forma o pasta. Spritati pasta de faina pe fiecare cruce.
4. Potriviti cuptorul la 200 de grade si coaceti chiflele pentru 20 de minute.
5. Puneti zaharul intr-o cana cu 1 lingura de apa fierbinte. Amestecati pana obtineti un sirop. Scoateti chiflele din cuptor si glazurati-le cu siropul cald. Lasati sa se raceasca si serviti.
500 g faina
250 g faina neagra
1 lingurita sare
90 g unt, taiat cubulete
1 lingurita scortisoara
1 lingurita nucsoara
60 g zahar muscovado
150 g fructe uscate
90 g caise uscate, tocate
7 g drojdie
300 ml lapte caldut
2 linguri extract de malt
2 oua
Pentru cruce:
90 g faina
2 linguri zahar, pentru glazura
Adaugă comentariu