1. Cerne faina, drojdia, sarea, zaharul, scortisoara si condimentele intr-un castron. Framanta ingredientele uscate cu unt. Adauga laptele, ouale si stafidele si apoi framanta din nou. Daca aluatul se lipeste de degete, mai adauga faina.
2. Pune aluatul intr-un castron de sticla uns cu ulei si lasa la crescut timp de 45 de minute. Scoate-l si asaza-l pe o suprafata plana.
3. Incalzeste cuptorul la 180 de grade Celsius. Framanta aluatul inca 3-5 minute, formeaza chifle rotunde si pune-le pe o tava de copt unsa. Lasa la crescut inca 20 de minute.
4. Pentru a le decora, amesteca faina, zaharul si apa. Foloseste un sprit pentru a face modele in zig-zag peste chifle. Tine la cuptor 15 minute si serveste cu unt.
500g de faina
8g de drojdie instant
5g de sare
30g de zahar brun
5g de scortisoara
7g de condimente mixte
30ml de unt
185ml de lapte cald
1 ou, batut
80g de stafide
Pentru decor:
65g de faina
5g de zahar brun
40ml de apa
[…] si chifle pascale cu stafide de pe […]