1.Într-un castron, amestecă făina proaspăt cernută cu drojdia, zahărul, ouăle bătute, lapte călduț, un praf de sare și 50 g de unt topit. Frământă toate aceste ingrediente până când obții un aluat bine legat. Acoperă-l cu un șervet și lasă-l la dospit, la loc călduț, aproximativ 50 de minute.
2.Între timp, taie ceapa julien și călește-o în puțin ulei. Adaugă baconul tăiat în cubulețe. După ce s-a rumenit puțin, pune varza tocată fin și scursă. Presară un praf de sare și maghiran proaspăt. Lasă pe foc până se pătrunde bine varza.
3.Împarte aluatul în 8-10 bucăți. Pune în mijloc umplutură de varză răcorită și așază chiflele într-o tavă unsă cu ulei. Unge chiflele cu restul de unt topit și coace-le la cuptor, la foc moderat, 45 de minute. Dacă ți-a rămas umplutură, servește-o alături de chiflele rumene.
Credit foto: Photoland/Profimedia
1 kg varză acră
200 g bacon
1 ceapă
2 ouă
300 g făină
1 pliculeț cu drojdie uscată
100 ml lapte
70 g unt sau untură
1 linguriță cu zahăr
maghiran
ulei
sare
Adaugă comentariu