1. Pentru aluat, amestecă într-un vas ingredientele uscate. Adaugă margarina și amestecă cu degetele până ce se formează firimituri.
2. Toarnă apa. La început, aluatul e lipicios, iar după 3-4 minute de frământat, devine moale și fin. Ţine-l la frigider cel puţin o oră.
3. Pentru umplutură, curăţă și taie cartofii în cubuleţe și pune-i la fiert în apă cu sare.
4. Separat, călește ceapa tocată în ulei încins până ce devine aurie. Scurge legumele, pune-le împreună într-un castron și pisează-le mărunt.
5. Sărează și piperează, adaugă zahărul. Întinde o foaie subţire și așază umplutura de la un capăt la altul, sub formă de sul. Acoperă cu o parte de aluat și rulează cu atenţie.
6. Taie felii de 2,5 cm lăţime și așază-le într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, la distanţă între ele.
7. Trage ușor de marginile aluatului, unindu-le în centru. Dacă iese puţină umplutură, nu-i bai!
8. Dă tava la cuptor 35 de minute ori până ce chifl ele capătă o culoare aurie.
Truc. Ca portofelele (chiflele) să capete un luciu frumos la cuptor, unge-le cu un amestec de amidon (1½ linguri) şi apă rece (230 ml)!
125 g făină
1 linguriță rasăcu praf de copt
2 linguri cu margarină
60 ml apă călduță
sare
pentru umplutură:
3 cartofi
1 ceapă
2 linguri cu ulei
1 linguriță cu sare
1/2 linguriță cu piper
1 linguriță cu zahăr
Adaugă comentariu