1.Amestecă bine carnea cu feliile de pâine înmuiate în apă și stoarse.
2.Adaugă oul bătut cu sare și piper, pătrunjelul, usturoiul zdrobit și ceapa tocată fin. Modelează chiftele și rumenește-le în ulei.
3.Separat, zdrobește migdalele și pune-le într-o tigaie cu uleiul și untul. Călește-le 2-3 minute, dar nu le lăsa să-și schimbe culoarea.
4.Adaugă smântâna și un praf de sare și nucșoară. Păstrează sosul la cald până în momentul servirii.
5.Servește cu sosul cald și presară deasupra câţiva fulgi de migdale.
700 g amestec de carne tocată
2 felii de pâine
1 ceapă
1 ou
5 căței de usturoi
pătrunjel
sare
piper
Pentru sos
200 g migdale
3 linguri cu ulei
50 g unt
3 linguri cu smântână
1/2 lingurițe cu nucşoară
sare
Adaugă comentariu