1.Intr-un castron, amestecati toate ingredientele pentru chiftelele cu ton, pana se formeaza un amestec omogen.
2.Modelati compozitia sub forma unor rotocoale si dati-le prin faina. Prajiti aceste chiftele cu ton in ulei, intorcandu-le de pe o parte pe alta, pana ce au prins o crusta aurie. Dupa ce le scoateti din tigaie, asezati-le pe o farfurie cu un prosop de hartie.
3.Puneti pastele pe 4 farfurii alaturi de rosii, turnatii ulei de masline si asezonati dupa gust. Puneti si chiftelele cu ton si serviti imediat.
170 g ton in ulei, scurs
1 cartof, copt si faramitat
40 g parmezan proaspat ras
1 ou, bine batut
1 coaja de lamaie rasa
1 capatana de usturoi pisat cu ½ de lingurita de sare grunjoasa
piper negru macinat
faina
ulei de floarea-soarelui
SERVIRE: 5 rosii taiate fin, ulei de masline, 1 pachet de paste gatite potrivit instructiunilor de pe ambalaj
Comentariu