- Curățați și spălați caracatița.
- Tăiați tentaculele, scoateți măruntaiele și pielea.
- Spălați fiecare bucată sub jet de apă rece.
- Fierbeți bucățile de caracatiță în apă cu sare pentru 50 minute.
- Tocați pătrunjelul, ceapa și usturoiul.
- Puneți miezul de pâine la înmuiat în lapte.
- Într-o tigaie căliți ceapa împreună cu usturoiul și pătrunjelul în 3 linguri cu ulei de măsline.
- Lăsați caracatița să se răcescă apoi tocați-o mărunt.
- Într-un castron amestecați caracatița, adăugați pâinea scursă de excesul de lapte, ceapa și usturoiul călite și 1 ou bătut.
- Condimentați cu sare, piper și nucșoară.
- Amestecați toate ingredientele până obțineți un amestec omogen.
- Formați chiftele rotunde, treceți-le prin ou bătut, apoi prin făină și prăjiți-le în baie de ulei încins.
- Serviți preparatul cald.
Credit Foto: Fotolia/ Cutlets
Poza principala
- 1 kg caracatiță
- jumătate ceapă
- 150 g miez pâine
- 2 ouă
- făină
- 1 legătură pătrunjel
- sare
- piper
- ulei măsline
- nucșoară
Chiftele inedite. Da, cu caracatiță!
Numar de portii
6
Facebook Comments
Adaugă comentariu