Chiftele de caracatita

  1. Curățați și spălați caracatița. 
  2. Tăiați tentaculele, scoateți măruntaiele și pielea. 
  3. Spălați fiecare bucată sub jet de apă rece.
  4. Fierbeți bucățile de caracatiță în apă cu sare pentru 50 minute.
  5. Tocați pătrunjelul, ceapa și usturoiul. 
  6. Puneți miezul de pâine la înmuiat în lapte.
  7. Într-o tigaie căliți ceapa împreună cu usturoiul și pătrunjelul în 3 linguri cu ulei de măsline.
  8. Lăsați caracatița să se răcescă apoi tocați-o mărunt.
  9. Într-un castron amestecați caracatița, adăugați pâinea scursă de excesul de lapte, ceapa și usturoiul călite și 1 ou bătut.
  10. Condimentați cu sare, piper și nucșoară.
  11. Amestecați toate ingredientele până obțineți un amestec omogen.
  12. Formați chiftele rotunde, treceți-le prin ou bătut, apoi prin făină și prăjiți-le în baie de ulei încins.
  13. Serviți preparatul cald. 

  Credit Foto: Fotolia/ Cutlets

Poza principala

chiftele_de_caracatita.jpg

  • 1 kg caracatiță
  • jumătate ceapă
  • 150 g miez pâine
  • 2 ouă
  • făină
  • 1 legătură pătrunjel
  • sare
  • piper
  • ulei măsline
  • nucșoară
Chiftele inedite. Da, cu caracatiță!
Numar de portii
6
Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

PUBLICITATE

PUBLICITATE

PUBLICITATE