Pentru o cină sățioasă, dar și gustoasă, pregătește rețeta de chiftele de cartofi de post.
Ingrediente (4-6 porții)
- 1 kg cartofi albi
- 1 ceapă potrivită
- 1 legătură de leurdă
- 1 legătură de pătrunjel
- 70 g margarină la temperatura camerei
- pesmet
- ulei
- sare
- piper
Mod de preparare:
- Fierbe cartofii în coajă în apă cu sare. Când scobitoarea intră lejer în ei, scurge cartofii, lasă-i să se răcorească puțin și curăță-i de coajă. Pasează-i ca pentru piure.
- Toacă ceapa, leurda și pătrunjelul. Pune-le peste piureul de cartofi, adaugă margarina, pesmet (vreo 100 – 150 g), sare și piper după gust.
- Ia cu lingura din compoziția de chiftele de cartofi de post și aplatizeaz-o între palmele umede. Prăjește-le în ulei încins.
- Servește celor dragi chiftele de cartofi de post alături de o salată de sezon.
Sugestie: Dacă-ți place gustul picant, adaugă în compoziția de chiftele de cartofi de post un ardei iute tocat mărunt.
Sursă foto: Fotolia
Facebook Comments
Adaugă comentariu