Home » Mâncăruri » Chiftele de miel cu menta
Mâncăruri

Chiftele de miel cu menta

Carnea de miel se curăță de tendoane și se toacă.
Pâinea se ține la înmuiat în lapte sau apă, se scurge bine și se amestecă cu carnea tocată.
Se adaugă în compoziție 1 ou, menta tocată, usturoiul zdrobit și condimentele.
Ouăle rămase se bat cu puțină sare.
Din compoziție se formează bile de mărime potrivită.
Se trec prin făină, apoi prin oul bătut.
Se prăjesc în baie de ulei aproximativ 6 minute.
Se lasă pe hărtie absorbantă pentru a elimina excesul de ulei.
Se servesc cu mentă tocată.
Opțional le puteți servi cu sos de roșii.

Credit Foto:  Fotolia/ M.studio

Poza principala

chiftele_miel_si_menta.jpg

600 g carne miel (tocată)
jumătate linguriță cimbru
jumătate linguriță maghiran
un vârf linguriță ienibahar
3 ouă
4 linguri făină
50 ml lapte ( sau apă)
4 felii pâine
4 linguri făină
3 căței usturoi
4-5 fire mentă
sare
piper

Încearcă această rețetă aromată, ideală pentru întreaga familie.
Numar de portii
4-6
Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.