Carnea de miel se curăță de tendoane și se toacă.
Pâinea se ține la înmuiat în lapte sau apă, se scurge bine și se amestecă cu carnea tocată.
Se adaugă în compoziție 1 ou, menta tocată, usturoiul zdrobit și condimentele.
Ouăle rămase se bat cu puțină sare.
Din compoziție se formează bile de mărime potrivită.
Se trec prin făină, apoi prin oul bătut.
Se prăjesc în baie de ulei aproximativ 6 minute.
Se lasă pe hărtie absorbantă pentru a elimina excesul de ulei.
Se servesc cu mentă tocată.
Opțional le puteți servi cu sos de roșii.
Credit Foto: Fotolia/ M.studio
600 g carne miel (tocată)
jumătate linguriță cimbru
jumătate linguriță maghiran
un vârf linguriță ienibahar
3 ouă
4 linguri făină
50 ml lapte ( sau apă)
4 felii pâine
4 linguri făină
3 căței usturoi
4-5 fire mentă
sare
piper
Adaugă comentariu