- Opăriți roțiile pentru a le putea curăța de coajă, scoateți semințele și tăiați-le în cuburi.
- Tocați ceapa mărunt, apoi căliți jumătate din cantitatea de ceapă într-o tigaie cu 2 linguri de ulei de măsline.
- Adăugați mazărea, 100 ml apă și lăsați-le să fiarbă timp de 10 minute la foc mic.
- Tăiați mozzarella în cuburi, iar când mazărea este gata, scurgeți-o de excesul de apăși adăugați cuburile de brânză și roșiile.
- Într-o altă tigaie, adăugați 20 g unt și căliți ceapa rămasă.
- Adăugați orezul, dupa 2 minute turnați vinul alb, iar când acesta s-a evaporat adăugați supa fierbinte.
- Lăsați orezul să fiarbă pentru 15 minute, amestecând din când în când.
- Când este gata îndepărtați vasul de pe sursa de foc și adăugați restul de unt, parmezanul și 2 ouă.
- Amestecați pentru a omogeniza ingredientele cu o lingură de lemn.
- Întindeți orezul într-o tavă și lăsați-l să se răcească.
- Din compoziție formați biluțe iar în centrul fiecăreia adăugați 1 lingură din amestecul de mazăre.
- Bateți 2 ouă cu un praf de sare.
- Treceți bilele prin amestecul de ouă, apoi prin pesmet și prăjiți în baie de ulei încins până prind o culoare aurie.
- Serviți preparatul cald, alături de salată verde.
Credit Foto: Fotolia/ ducdao
Poza principala
- 300 g orez
- 150 g mazăre
- 4 ouă
- 1 ceapă
- 2 roșii
- 4 linguri pesmet
- 1 l supă de carne sau legume
- 60 g unt
- 150 ml vin alb
- 100 g parmezan
- sare
- piper
- ulei măsline
Simte-te mai aproape de Italia cu un preparat pe bază de orez.
Numar de portii
4
Facebook Comments
Adaugă comentariu