Home » Mâncăruri » Chiftele de orez
Mâncăruri

Chiftele de orez

  1. Opăriți roțiile pentru a le putea curăța de coajă, scoateți semințele și tăiați-le în cuburi. 
  2. Tocați ceapa mărunt, apoi căliți jumătate din cantitatea de ceapă într-o tigaie cu 2 linguri de ulei de măsline.
  3. Adăugați mazărea, 100 ml apă și lăsați-le să fiarbă timp de 10 minute la foc mic. 
  4. Tăiați mozzarella în cuburi, iar când mazărea este gata, scurgeți-o de excesul de apăși adăugați cuburile de brânză și roșiile. 
  5. Într-o altă tigaie, adăugați 20 g unt și căliți ceapa rămasă. 
  6. Adăugați orezul, dupa 2 minute turnați vinul alb, iar când acesta s-a evaporat adăugați supa fierbinte. 
  7. Lăsați orezul să fiarbă pentru 15 minute, amestecând din când în când.
  8. Când este gata îndepărtați vasul de pe sursa de foc și adăugați restul de unt, parmezanul și 2 ouă.
  9. Amestecați pentru a omogeniza ingredientele cu o lingură de lemn. 
  10. Întindeți orezul într-o tavă și lăsați-l să se răcească.
  11. Din compoziție formați biluțe iar în centrul fiecăreia adăugați 1 lingură din amestecul de mazăre.
  12. Bateți 2 ouă cu un praf de sare. 
  13. Treceți bilele prin amestecul de ouă, apoi prin pesmet și prăjiți în baie de ulei încins până prind o culoare aurie.
  14. Serviți preparatul cald, alături de salată verde. 

  Credit Foto: Fotolia/ ducdao

Poza principala

chiftele_italiene_de_orez.jpg

  • 300 g orez 
  • 150 g mazăre
  • 4 ouă
  • 1 ceapă
  • 2 roșii 
  • 4 linguri pesmet
  • 1 l supă de carne sau legume
  • 60 g unt
  • 150 ml vin alb
  • 100 g parmezan 
  • sare
  • piper
  • ulei măsline
Simte-te mai aproape de Italia cu un preparat pe bază de orez.
Numar de portii
4
Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmărește-ne și pe Pinterest!

PUBLICITATE

PUBLICITATE

PUBLICITATE