Învață de la Gordon Ramsey cum să pregătești chiftele de pește cât mai delicioase.
Dificultate: ușor
Timp de preparare: mediu
Ingrediente:
- 400 g cartofi
- 2 linguri ulei măsline
- coaja și zeama de la 1 lămâie
- 2-3 linguri zeamă de lămâie
- sare
- piper măcinat
- 2-3 crenguțe de cimbru
- 1/2 lămâie feliată
- 300 g file somon
- 300 g pește afumat
- 1 mână frunze pătrunjel
- o mână hasmațuchi tocat
- 3 linguri făină
- 2 ouă bătute ușor
- 50 g pesmet panko
- 2 linguri ulei măsline
Pentru dressing:
- 2 linguri capere scurse
- 2 eșalote tocate fin
- frunzele de la o legătură de pătrunjel
- 4 fileuri de anșoa marinate, tocate
- 4 linguri ulei măsline
Modalitate de preparare:
- Tăiați cartofii în bucăți egale și puneți-i la fiert în apă sărată pentru 10-15 minute.
- Scurgeți cartofii de excesul de apă și zdrobiți-i, amestecându-i cu ulei de măsline, sucul și coaja de lămâie, apoi lăsați vasul deoparte să se răcească.
- Între timp, puneți cimbrul, feliile de lămâie și somonul într-o cratiță mare, în apă sărată care fierbe încet și fierebe-le timp de 1 minut.
- Adaugați fileuri de pește afumat (eglefin) și lăsați să fiarbă la foc min timp de 4-5 minute, până când amândouă soiurile de pește sunt bine pătrunse.
- Transferați peștele pe un platou.
- Când peștele se răcește cât să poată fi manevrat cu mâna, rupeți-l în fâșii mari și îndepărtați oasele.
- Amestecați peștele și ierburile în cartofii zdrobiți cu mâinile.
- Gustați pentru a ajusta aromele și modelați chiftele.
- Asezonați făina cu sare și piper și tăvăliți chiftelele prin ea. Dați prin ou și apoi prin pesmet, având grijă să fie bine tapetate.
- Așezați chiftelele pe o tavă și lăsați-le două ore să se lege compoziția.
- Încălziți cuptorul la 180 de grade și înceingeți un strat subțire de ulei într-o tigaie.
- Prăjiți chiftelele 3-5 minute până se rumenesc pe ambele părți.
- Transferați chiftelele în tavă și coaceți în cuptor pentru 5-7 minute.
- Pentru a prepara dressingul, combinați toate ingredientele într-o cratiță și încălziți la foc mic.
- Stropiți chiftelele cu acest sos și serviți.
Credit Foto: 123RF
*Imaginile sunt cu titlu de prezentare
Facebook Comments
Adaugă comentariu