1. Amesteci carnea cu ceapa călită, oul, pâinea înmuiată în lapte și stoarsă, adaugi sare și piper. Din acest amestec, modelează chiftele de mărime potrivită.
2. Tăvălește prin făină și prăjește-le în ulei. Topește untul și rumenește puţin făina. Stinge cu puţină apă rece. Lasă să fi arbă acoperit zece minute.
3. Condimentează cu sare și piper și subţiază sosul cu smântână. Adaugă caperele, foile de dafi n și puţin pătrunjel. Pune în sos chiftelele de pui prăjite și lasă-le să dea în câteva clocote. Servește aceste chiftele de pui in sos alb cât sunt calde, alături de cartofi natur.
Truc. La temperatură mare, caperele îşi pierd din gust şi aromă. De aceea, se adaugă spre final.
1 kg carne tocată de pui
2 felii de pâine
1 ceşcuţă cu lapte
1 cepe
1 ouă
2 linguri cu făină
sare
piper
ulei
pentru sos
1 lingură cu unt
1 lingură cu făină
2 linguri cu capere
1 ceşcuţă cu smântână
2 foi de dafin
pătrunjel
Adaugă comentariu