1.Într-un castron, amestecă bine carnea tocată cu oul, pâinea înmuiată și stoarsă, usturoiul zdrobit și pătrunjelul tocat fin. Presară un praf de sare și piper, după care modelează chifelele și prăjește-le în ulei.
2.Separat, călește ceapa rămasă în puțin ulei. Adaugă ardeii tăiați în fâșii. Lasă 3-4 minute pe foc, apoi stringe cu supa de legume și pune roșiile opărite, decojite și tăiate în cubulețe. Presară un praf de sare, piper, boia și oregano.
3.După ce a dat în câteva clocote adaugă chiftelele. Mai lasă pe foc câteva minute să se întrepătrundă aromele. La final, aromatizează cu verdeață și mai pune câteva fășii de ardei.
Credit foto: Photoland/Profimedia
500 g carne tocată de pui
1 ou
500 g roșii
2 cepe
2 ardei grași verzi
1 ardei gras roșu
3 felii de pâine
250 ml supă de legume
½ linguriță cu boia de ardei
1 linguriță cu oregano
1 cățel de usturoi
1 legătură de pătrunjel
ulei
sare
piper
Adaugă comentariu