- Pentru început pregătiți sosul și puneți o tigaie pe foc în care adăugați câteva linguri cu ulei de măsline, ceapa și usturoiul tocate.
- Căliți-le pentru 10 minute.
- Adăugați oregano, roșiile de la conservă, sare și piper după gust și aduceți în punctul de fierbere.
- Lăsați să clocotească pentru 15 minute, apoi amestecați.
- Gustați din sos și adăugați puțin oțet din vin roșu dacă este cazul.
- Tăiați tonul în cubulețe și căliți-l într-o tigaie cu puțin ulei de măsline, împreună cu semințele de pin și scorțișoara.
- Condimentați cu sare și piper.
- Lăsați pe foc pentru 1 minut, timp în care gătiți tonul pe toate părțile.
- Când este gata, transferați tonul într-un castron și lăsați-l 5 minute să se răcească.
- Adăugați oregano, pătrunjelul, pesmetul, parmezanul, ouăle, coaja și sucul de lămâie.
- Frământați tonul iar din compoziția obținută formați chifteluțe rotunde.
- Lăsați biluțele pentru 1 oră la rece într-o tavă de cuptor unsă cu ulei de măsline.
- Prăjiți chiftelele în tigaia în care a fost gătit tonul cu puțin ulei de măsline.
- Când sunt gata, mutați-le în castronul cu sosul de roșii.
- Serviți cu pătrunjel tocat.
- Se pot combina cu paste făinoase sau servite cu garnitură de orez.
Credit Foto: Fotolia/ FomaA
Poza principala
Pentru chiftele:
- 400 g ton
- 50 g semințe de pin
- 1 linguriță scorțișoară
- sare
- piper mpcinat
- 1 linguriță oregano uscat
- 1 mână pătrunjel tocat
- 100 g pesmet
- 50 g parmezan ras
- 2 ouă
- coaja și zeama de la 1 lămâie
Pentru sos:
- ulei măsline
- 1 ceapă mică, tocată mărunt
- 4 căței usturoi, feliați subțire
- 1 linguriță oregano uscat
- 2 conserve X 400 g roșii
- sare
- piper măcinat
- oțet din vin roșu
- 1 legătură pătrunjel ( doar frunzele ), tocate
În pană de idei pentru cină? Noi îți propunem aceste biluțe delicioase din ton cu semințe de pin și amestecate cu sos de roșii, ideale pentru a fi servite cu garnitură de orez.
Numar de portii
4
Facebook Comments
Adaugă comentariu