Chiftele de ton

  1. Pentru început pregătiți sosul și puneți o tigaie pe foc în care adăugați câteva linguri cu ulei de măsline, ceapa și usturoiul tocate. 
  2. Căliți-le pentru 10 minute.
  3. Adăugați oregano, roșiile de la conservă, sare și piper după gust și aduceți în punctul de fierbere.
  4. Lăsați să clocotească pentru 15 minute, apoi amestecați.
  5. Gustați din sos și adăugați puțin oțet din vin roșu dacă este cazul.
  6. Tăiați tonul în cubulețe și căliți-l într-o tigaie cu puțin ulei de măsline, împreună cu semințele de pin și scorțișoara.
  7. Condimentați cu sare și piper.
  8. Lăsați pe foc pentru 1 minut, timp în care gătiți tonul pe toate părțile.
  9. Când este gata, transferați tonul într-un castron și lăsați-l 5 minute să se răcească.
  10. Adăugați oregano, pătrunjelul, pesmetul, parmezanul, ouăle, coaja și sucul de lămâie.
  11. Frământați tonul iar din compoziția obținută formați chifteluțe rotunde.
  12. Lăsați biluțele pentru 1 oră la rece într-o tavă de cuptor unsă cu ulei de măsline.
  13. Prăjiți chiftelele în tigaia în care a fost gătit tonul cu puțin ulei de măsline.
  14. Când sunt gata, mutați-le în castronul cu sosul de roșii.
  15. Serviți cu pătrunjel tocat. 
  16. Se pot combina cu paste făinoase sau servite cu garnitură de orez.

  Credit Foto: Fotolia/ FomaA

Poza principala

chiftele_de_ton.jpg

Pentru chiftele: 

  • 400 g ton
  • 50 g semințe de pin
  • 1 linguriță scorțișoară
  • sare
  • piper mpcinat
  • 1 linguriță oregano uscat
  • 1 mână pătrunjel tocat
  • 100 g pesmet
  • 50 g parmezan ras
  • 2 ouă
  • coaja și zeama de la 1 lămâie

  Pentru sos:

  • ulei măsline
  • 1 ceapă mică, tocată mărunt
  • 4 căței usturoi, feliați subțire
  • 1 linguriță oregano uscat
  • 2 conserve X 400 g roșii
  • sare
  • piper măcinat
  • oțet din vin roșu
  • 1 legătură pătrunjel ( doar frunzele ), tocate
În pană de idei pentru cină? Noi îți propunem aceste biluțe delicioase din ton cu semințe de pin și amestecate cu sos de roșii, ideale pentru a fi servite cu garnitură de orez.
Numar de portii
4
Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

PUBLICITATE

PUBLICITATE

PUBLICITATE