Vegetarian & vegan

Chiftele de vinete

Text
Chiftele de vinete
Sursa
Burda România
Foto
Burda România, Mihai Nicolae
chiftele_de_vinete__mg_7718.jpg

Ingrediente

2 vinete (500 – 600 g )
80 g franzelă
25 g făină
2-3 căței de usturoi
1 ceapă mică
1 linguriță cu vârf de mărar tăiat mărunt
piper
ulei
100 g brânză telemea rasă sau cașcaval ras
1 ou

Mod de preparare

Vinetele coapte, scurse de zeamă, le toci mărunt împreună cu franzela, înmuiată o clipă în apă rece și stoarsă bine imediat. La tocătură adaugi ceapa rasă fin sau tăiată mărunt, călită un minut, cu 2 linguri de untdelemn, oul, usturoiul tocat, făina, 1/2 linguriță de sare, mărarul, un vârf cuțit de piper și amesteci bine toate. Pe o foaie de nailon pui o lingură cu vârf de făină, apoi iei câte o linguriță cu vârf din compoziție, o treci bine prin făină și îi dai o formă rotundă și turtită de chiftea. Pregătești 10 – 12 bucăți pentru o tigaie. Înfierbânți tigaia fără grăsime timp de 3-4 minute, pe foc mijlociu (nu direct pe flacără), apoi pui ulei cât să acopere fundul tigăii (2-3 mm). Pui chiftelele în tigaie și le rumenești pe ambele părți, la foc mijlociu. Pe măsură ce unele sunt prăjite, le înlocuiești cu altele. Servești chiftelele fierbinți, presărate cu brânză telemea rasă sau cu cașcaval ras sau cu sos de roșii, ca felul întâi sau ca felul doi. Poți pregăti chiftele și din vinete coapte păstrate în congelator. Se prepară simplu și sunt delicioase și sățioase.

Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

PUBLICITATE

PUBLICITATE

PUBLICITATE