1. Spală lintea și pune-o la înmuiat în apă rece timp de o oră, după care fierbe-o în apă cu sare.
2. Separat, taie ceapa mărunt și înăbușește-o în ulei împreună cu usturoiul zdrobit. Adaugă prazul tulpina apoi tăiate în rondele și lasă să se înmoaie bine. Pune ciupercile curățate și tocate. Presară un praf de sare și lasă pe foc până când scade zeama pe care o lasă.
3. Răstoarnă legumele într-un castron și amestecă-le cu lintea scursă și bulgurul preparat conform indicațiilor de pe pachet. Adaugă ouăle bătute și pesmet cât să se lege compoziția.
4. Din amestecul astfel obținut, modelează chiftelele și prăjește-le în ulei încins. Scoate-le pe hârtie absorbantă pentru a îndepărta surplusul de grăsime și servește-le alături de piure de cartofi sau sos de usturoi cu maioneză.
credit foto: Photoland/Profimedia
2 ouă
200 g linte
150 g bulgur
2 cepe
2 căței de usturoi
½ fir de praz
1 fir apio
300 g ciuperci
2 linguri cu ulei vegetal
sare
pesmet
piper
ulei
Adaugă comentariu