Home » Chiftele din bulgur cu legume

Chiftele din bulgur cu legume

1. Spală lintea și pune-o la înmuiat în apă rece timp de o oră, după care fierbe-o în apă cu sare.

2. Separat, taie ceapa mărunt și înăbușește-o în ulei împreună cu usturoiul zdrobit. Adaugă prazul tulpina apoi tăiate în rondele și lasă să se înmoaie bine. Pune ciupercile curățate și tocate. Presară un praf de sare și lasă pe foc până când scade zeama pe care o lasă. 

3. Răstoarnă legumele într-un castron și amestecă-le cu lintea scursă și bulgurul preparat conform indicațiilor de pe pachet. Adaugă ouăle bătute și pesmet cât să se lege compoziția.

4. Din amestecul astfel obținut, modelează chiftelele și prăjește-le în ulei încins. Scoate-le pe hârtie absorbantă pentru a îndepărta surplusul de grăsime și servește-le alături de piure de cartofi sau sos de usturoi cu maioneză.

credit foto: Photoland/Profimedia

 

Salata consistenta de legume cu friptura de vita

Poza principala

chiftele_mica.jpg

2 ouă

200 g linte

150 g bulgur

2 cepe

2 căței de usturoi

½ fir de praz

1 fir apio

300 g ciuperci 

2 linguri cu ulei vegetal

sare

pesmet

piper

ulei

 

Bobițe delicioase cu ciuperci

O combinație inedită de ingrediente și un gust pe măsură.
Numar de portii
4
Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.