Mod de preparare Kofla Mixture:
Într-un bol se pune carnea tocată de pui, peste care se adaugă restul ingredientelor (necesare pentru Kofla mixture) şi se amestecă bine. Compoziţia rezultată se rulează sub formă de chiftele mici şi rotunde (15 bucăţi). Chiftelele se prăjesc în ulei Arpis.
Mod de preparare sos:
Într-o tigaie se pune la încins 3 linguri de ulei Arpis. Peste uleiul încins se adaugă ceapa tocată mărunt şi să lasă la călit până devine moale şi transparentă.
Se adaugă o lingură de pastă de usturoi şi ghimbir, apoi restul ingredientelor uscate şi se pun la înăbuşit la foc mic timp de un minut.
Se adaugă roşia tocată mărunt, chimionul pudră, coriandrul pudră, chilli roşu pudră şi turmericul pudră şi se pun la înăbuşit la foc mic timp de un minut. Se amestecă toate ingredientele.
Într-o tigaie se pun 2 linguri de ulei Arpis, se toarnă sosul, apoi se adaugă smântână şi chiftelele din carnea de pui.
Se ornează pe deasupra cu frunze de coriandru şi câteva de felii de ghimbir. Se servesc cu orez.
Rețeta indiană a fost oferită și preparată de Taj Restaurant și poate fi degustată zilnic, în cadrul restaurantului din Calea 13 Septembrie, nr.127 – 130, București, sector 5.
Pentru detalii referitoare la proiect şi mai multe informaţii accesaţi www.russenart.ro sau blogul www.inbucatariilelumii.wordpress.com.
Ingrediente chiftele: (Kofla Mixture)
½ kg carne de pui tocată
½ linguriţă de seminţe de chimion
½ linguriţă de coriandru pudră (măcinat)
½ linguriţă chimion pudră (măcinat)
½ linguriţă de Gram Masala (amestec de foi de dafin, seminţe de chimion, scorţişoară)
Ingrediente necesare pentru sos:
2 cepe
2 roşii
1 lingură smântână
ulei de porumb Arpis-pentru prăjit
1 baton de scorţişoară
1 lingură de pastă de usturoi şi ghimbir
½ linguriţă de chilli roşu pudră
1 linguriţă de coriandru pudră
1 linguriţă chimion pudră
3 cuişoare
2 seminţe de cardamon verde
1 sămânţă de cardamon negru
1/linguriţă de turmeric
sare după gust
Adaugă comentariu