- Curățați vinetele de coajă și puneți-le la fiert.
- Lăsați-le să se scurgă de excesul de apă și tăiați-le în bucăți.
- Curățați dovleceii de coaja.
- Treceți vinete și dovleceii prin mașina de tocat.
- Încorporați ceapa tocată mărunt, brânza sfărâmată, ouăle și făina.
- Potriviți gustul cu sare și piper.
- Amestecați compoziția pentru a se omogeniza.
- Formați chiftele rotunde și prăjiți-le în baie de ulei bine încins.
- Se pot găti și în cuptorul preîncălzit la 200 de grade, puse într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.
Credit Foto: Fotolia/minadezhda
Poza principala
- 3 vinete
- 2 dovlecei
- 100 g brânză
- 1 ceapă potrivită
- 2 ouă
- 1 lingură făină
- sare
- piper
- ulei pentru prăjit
Convinge-i pe cei mici să mănânce legume sub forma acestor chifteluțe delicioase.
Numar de portii
20 bucăți
Facebook Comments
Adaugă comentariu