Home » Mâncăruri » Chiftele orientale
Aperitive, salate, sosuri Mâncăruri

Chiftele orientale

chiftele

Aceste chiftele orientale sunt geniale pentru a transforma o masă banală într-un adevărat festin. Servește-le alături de o salată cu multe verdețuri cu lămâie, sos de iaurt și orez cu unt.

Ingrediente (pentru 6-8 porții)

PENTRU CHIFTELE

  • 500 g carne tocata (vita sau miel)
    1 ceapa medie
    2 căței de usturoi
    2 linguri cu coriandru verde (sau patrunjel)
    ½ lingurita cu chimion
    ½ lingurita cu coriandru pudra
    ½ lingurita cu turmeric
    un varf de lingurita cu ghimbir
    sare
    piper

PENTRU CRUSTA DE IERBURI

  • pesmet
    rosii uscate
    chimen
    ardei iute uscat
    pasta dulce de rosii
    oregano uscat
    busuioc uscat
    cimbru uscat

Mod de preparare

Pentru chiftele, amestecă toate ingredientele si stropește-le cu puțina apă rece pana rezulta o compoziție similară celei pentru chiftelele obișnuite. Cu mana uda, modelează chiftele de forma ovală. Separat,într-un castron, pregătește un amestec din pesmet si ierburi in cantitatea si proporțiile pe care ti le dorești. Tavalește chiftelele prin amestecul de ierburi si prajește-le la foc iute. Scoate-le pe un șervet de hârtie pentru a absorbi excesul de ulei.

Foto: Pixabay

Facebook Comments

Diana Colcer

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.