Home » Mâncăruri » Chiftele in sos de vin rosu
Mâncăruri

Chiftele in sos de vin rosu

  1. Se toarnă laptele peste pesmet într-un bol, se amestecă și se lasă deoparte pentru 10  minute.
  2. Se amestecă cele două tipuri de carne.
  3. Se adaugă sarea, piperul cayenne, paprika afumată, pătrunjelul tocat, salvia, ceapa tocată fin, usturoiul mărunțit și parmezanul.
  4. Se amestecă toată compoziția atfel încât să pătrundă toate condimentele uniform.
  5. Se adaugă pesmetul și ouăle și se amestecă energic cu o lingură de lemn.
  6. Din amestecul obținut formați bile și păstrați-le la frigider până în momentul în care pregătiți sosul. 
  7. Pot fi păstrate la frigider până la 24 de ore.
  8. Pentru sos, tocați cât mai mărunt usturoiul și ceapa. 
  9. Într-o tigaie adăugați ulei de măsline, apoi căliți ceapa împreună cu usturoiul, la foc mic, aproximativ 10 minute.
  10. Adăugați pasta de tomate și gătiți încă 2 minute. 
  11. Încorporați vinul, supa și bulionul, condimentați cu sare și piper, adăugați crenguțele de rozmarin și lăsați să se gătească între 30 și 60 minute.
  12. Când sosul începe să se îngroașe, pasați cu ajutorul unui blender pentru a obține o consistență omogenă.
  13. Puneți din nou cratița pe foc și adăuați chiftelele.
  14. Gătiți-le timp de 30 minute sau până când acestea devin moi. 

  Credit Foto:Fotolia/ exclusive-design

Poza principala

chiftele_cu_sos_de_vin_rosu.jpg

  • 170 ml lapte integral
  • 45 g pesmet
  • 250 g carne tocată porc
  • 250 g carne tocată vită
  • 1 linguriță sare
  • piper
  • jumătate linguriță paprika afumată
  • un sfert linguriță piper cayenne
  • jumătate lingură pătrunjel tocat
  • 2 linguri salvie tocată
  • 1 ceapă galbenă, tocată fin
  • 50 g parmezan
  • 2 ouă
  • ulei măsline

 Pentru sos: 

  • 1 ceapă mică
  • 6 căței usturoi
  • ulei măsline
  • 2 linguri pastă tomate
  • 400 ml vin roșu Cabernet Sauvignon
  • 200 ml supă pui
  • 400 g bulion
  • 2 crenguțe rozmarin
  • sare
  • piper

 

 

Le-am putea numi chiftele marinate, însă de data aceasta sosul este mai deosebit prin adăugarea de vin roșu în compoziție.
Numar de portii
30 bucăți
Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.