- Se toarnă laptele peste pesmet într-un bol, se amestecă și se lasă deoparte pentru 10 minute.
- Se amestecă cele două tipuri de carne.
- Se adaugă sarea, piperul cayenne, paprika afumată, pătrunjelul tocat, salvia, ceapa tocată fin, usturoiul mărunțit și parmezanul.
- Se amestecă toată compoziția atfel încât să pătrundă toate condimentele uniform.
- Se adaugă pesmetul și ouăle și se amestecă energic cu o lingură de lemn.
- Din amestecul obținut formați bile și păstrați-le la frigider până în momentul în care pregătiți sosul.
- Pot fi păstrate la frigider până la 24 de ore.
- Pentru sos, tocați cât mai mărunt usturoiul și ceapa.
- Într-o tigaie adăugați ulei de măsline, apoi căliți ceapa împreună cu usturoiul, la foc mic, aproximativ 10 minute.
- Adăugați pasta de tomate și gătiți încă 2 minute.
- Încorporați vinul, supa și bulionul, condimentați cu sare și piper, adăugați crenguțele de rozmarin și lăsați să se gătească între 30 și 60 minute.
- Când sosul începe să se îngroașe, pasați cu ajutorul unui blender pentru a obține o consistență omogenă.
- Puneți din nou cratița pe foc și adăuați chiftelele.
- Gătiți-le timp de 30 minute sau până când acestea devin moi.
Credit Foto:Fotolia/ exclusive-design
Poza principala
- 170 ml lapte integral
- 45 g pesmet
- 250 g carne tocată porc
- 250 g carne tocată vită
- 1 linguriță sare
- piper
- jumătate linguriță paprika afumată
- un sfert linguriță piper cayenne
- jumătate lingură pătrunjel tocat
- 2 linguri salvie tocată
- 1 ceapă galbenă, tocată fin
- 50 g parmezan
- 2 ouă
- ulei măsline
Pentru sos:
- 1 ceapă mică
- 6 căței usturoi
- ulei măsline
- 2 linguri pastă tomate
- 400 ml vin roșu Cabernet Sauvignon
- 200 ml supă pui
- 400 g bulion
- 2 crenguțe rozmarin
- sare
- piper
Le-am putea numi chiftele marinate, însă de data aceasta sosul este mai deosebit prin adăugarea de vin roșu în compoziție.
Numar de portii
30 bucăți
Facebook Comments
Adaugă comentariu