Foto
123RF
O propunere excelentă de la celebrul bucătar, Gordon Ramsey.

Dificultate: ușor
Timp de preparare: rapid
Porții: 5-6
Ingrediente:
- 3 dovlecei mărime medie ( aproximativ 500 g )
- sare
- piper negru măcinat
- 2 linguri ulei de măsline, plus o cantitate suplimentară pentru prăjit
- 1 ceapă mare, tăiată julien
- 3 ouă mari
- 200 g brânză feta, tăiată cubulețe
- 1 mână frunze de mentă tocate
- 1 mână mărar tocat
- 2 linguri muguri de pin
- 3-4 linguri făină albă
Pentru ornat:
- felii de lămâie
- câteva fire de pătrunjel ( opțional )
Modalitate de preparare:
- Curățați dovleceii și radeți-i pe răzătoarea mare, într-o sită așezată deasupra unui bol.
- Presărați deasupra un praf de sare, amestecați bine și lăsați-i să stea aproximativ 10 minute la scurs.
- Stoarceți în pumn dovleceii rași pentru a îndepărta zeama, apoi puneți-i într-un bol mare.
- Între timp, încingeți 2 linguri cu ulei de măsline într-o tigaie și căliți ceapa cu puțină sare și piper, pentur 5-6 minute, până când se înmoaie.
- Lăsați-o să se răcească, apoi adăugați dovleceii și amestecați bine.
- În compoziția cu dovlecei, puneți ouăle, brânza feta, verdețurile tocate, mugurii de pin și 3 linguri de făină.
- Adăugați piper după gust și amestecați până când se omogenizează.
- Dacă aluatul pare prea umed mai adăugați făină și amestecați.
- Încingeți un strat subțire de ulei de măsline într-o tigaie mare.
- Prăjiți chiftelele în tranșe, puneți câteva linguri de compoziție în tigaie, lăsând spațiu între ele și prăjiți-le câte 2-3 minute pe fiecare parte, până când se rumenesc.
- Transferați-le pe o farfurie caldă pe care ați așezat hârtie absorbantă.
- Din compoziția rezultată vor ieși în jur de 24 de bucăți.
- Serviți chiftelele cu felii de lămâie și decorați cu pătrunjel proaspăt.
Facebook Comments
Adaugă comentariu