1.Desfă conopida în buchețele și fierbe-o în apă cu oțet. Scurge bine conopida și paseaz-o cu furculița. După ce s-a răcorit adaugă ouăle bătute cu sare și piper. Încorporează pesmetul, murăturile tocate mărunt și scurse bine, brânză rasă, șunca tăiată în cubulețe și ceapa verde în rondele.
2.Într-o tavă și tapetată cu hârtie de copt pune mici grămăjoare de compoziție și presează-le ușor. Dă chiftelutele de conopida la cuptorul încins, la foc moderat, aproximativ 15-20 de minute. La jumătatatea timpului de coacere, întoarce chifteluțele de conopidă pe partea cealaltă. Servește-le alături de o salată.
Credit foto: Photoland/Profimedia
1 conopidă
2 ouă
100 g pesmet
150 g murături mixte
200 g brânză rasă
200 g șuncă
2 fire de ceapă verde
1 lingură cu oțet
sare
ulei
Adaugă comentariu