Carnea de curcan se toaca si se adauga oul batut, ceapa, usturoiul si verdeata tocate marunt. Se condimenteaza cu sare, piper, boia si ghimbir. Din pasta de carne rezultata, se formeaza chiftelute, se dau prin fulgii de porumb maruntiti si se pun intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Se stropesc cu trei linguri de ulei.
Se introduce tava in cuptorul preincalzit. Cand incep sa se rumeneasca, chiftelutele se intorc usor pe alta parte.
Se servesc calde alaturi de sos de usturoi, ketchup sau salata etc.
Va doresc s-aveti pofta!
Descopera si alte retete In Bucataria Sabinei:
600 grame de carne de curcan
1 ou mare
100 grame fulgi de porumb
1 ceapa mica
1 bucata usturoi
1 lingurita boia de ardei iute
1/2 lingurita ghimbir
1/2 legatura de marar
sare si piper
3 linguri de ulei
[…] Chiftelute de curcan […]