Vegetarian & vegan

Chiftelute de dovleac si dovlecel cu sos de ghebe

1.Pune legumele rase într-un tifo și stoarce-le bine. Pune-le într-un castron împreună cu usturoiul, ouăle bătute, cimbru, sare și piper după gust. Formează cu palmele chifteluțe, trece-le prin făină și prăjește-le în ulei vegetal sau unt încins. Scoate-le pe un șervet de hârtie pentru a absorbi excesul de grăsime.

2.Pentru sosul de ghebe, pune-le într-o lingură cu unt încins și lasă-le să scadă în sucul propriu. Dacă mai este necesar, toarnă treptat apă. La final, picură 1-2 linguri cu sos de soia și servește sosul cu chiftele de dovleac și dovlecel.

credit foto: © istetiana – Fotolia.com

Poza principala

chiftelute_de_dovleac_si_dovlecel_fotolia_68787652_subscription_xxl.jpg_c_istetiana_-_fotolia.com_mica.jpg

150 g dovlecel ras

150 g dovleac ras

2 ouă

1 cățel de usturoi ras

½ linguriță cu cimbru uscat

400 g ghebe

sos de soia

făină, ulei vegetal (sau unt) pentru prăjit

sare, piper

Gustoase și hrănitoare, ideale pentru toți ai casei.
Numar de portii
3-4
Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

PUBLICITATE

PUBLICITATE

PUBLICITATE