1. Curăţă dovleceii, dă-i pe răzătoarea mică și apoi stoarce-i bine de zeamă.
2. Fărâmiţează brânza, toacă verdeaţa și pisează usturoiul. Înmoaie feliile de pâine în lapte și stoarce-le cât mai bine.
3. Amestecă toate ingredientele. Dacă compoziţia nu este foarte legată, adaugă puţină pâine înmuiată sau pesmet.
4. Ia cu linguriţa din compoziţie, tăvălește prin făină, iar apoi, cu podul palmelor, dă-le formă de chifteluţe. Prăjește chiftelutele de dovlecei în ulei bine încins până se auresc pe fiecare parte. Scoate-le pe un șervet de hârtie pentru a absorbi excesul de grăsime.
5. Servește aceste chiftelute de dovlecei cu sos de usturoi preparat din șase căţei pisaţi, frecaţi cu ulei, sare și puţină zeamă de lămâie. Când ai obţinut o pastă, toarnă iaurt sau smântână până ajunge la consistenţa dorită.
credit foto: Photoland/Profimedia
Ciorba de dovlecei umpluti
4 dovlecei potriviţi
300 g brânză feta
2 ouă
4 căței de usturoi
pătrunjel
mărar
2 felii de pâine
100 ml lapte
sare
piper alb
făină
ulei pentru prăjit
Adaugă comentariu