Simple, dar foarte sățioase, aceste chifteluțe de dovlecei și porumb sunt perfecte pentru cei mici, dar vor fi apreciate de toată familia.
Se fac foarte repede și ușor și, în plus, le poți combina cu orice găsești în frigider. Iar adulții și copilașii mai mari pot primi și un sos de iaurt ca dressing. Iar uleiul de cocos folosit este foarte bun deoarece nu-și schimbă compoziția la temperaturi înalte, așa încât nu produce efectele nocive pe care le au alte uleiuri de gătit.
Ingrediente
- 2 dovlecei medii, dați pe răzătoarea mare
- 400 gr boabe de porumb dulce din conservă
- 60 gr făină integrală
- 2 ouă bătute spumă
- 1 pumn de mărar proaspăt, tocat
- sare și piper după gust
- 125 ml ulei de cocos
Mod de preparare
Într-un bol, amestecă dovlecelul ras cu sare. Lasă-l așa 10 minute, apoi pune-l într-un șervet de bucătărie și stoarce-l de suc.
Între timp, amestecă boabele de porumb cu făina, ouăle bătute spumă, sarea și piperul. Adaugă dovlecelul ras și amestecă bine compoziția, până se omogenizează.
Încălzește la foc mediu, în tigaie, uleiul de cocos. Cu o lingură, ia bucăți din aluat și pune-le la prăjit (câte trei-patru minute pe fiecare parte).
Odată făcute pe ambele părți, scoate chifteluțele pe o farfurie acoperită cu șervet de hârtie, care să absorbă uleiul în exces.
Poftă bună!
Încearcă și aceste rețete cu dovlecei:
Sursă foto: iStock
O reteta numa’ buna, multumesc mult pentru postare ;)