1. Spală bine dovleceii, după care șterge-i cu un șervet și trece-i prin răzătoarea mare. Presară un praf de sare, pune-i într-o strecurătoare și lasă-i cel puţin 30 de minute.
2. Separat, bate bine ouăle cu un praf de sare și piper. Adaugă dovleceii scurși, usturoiul zdrobit, verdeaţa tocată și făina.
3. Amestecă ușor până se încorporează complet. Compoziţia trebuie să fi e bine legată, dar nu foarte tare.
4. Pune din compoziţie cu lingura în uleiul încins și rumenește aceste chiftelute de dovlecei pe ambele părţi.
5. Scoate chiftelutele de dovlecei pe o hârtie absorbantă, pentru a scurge surplusul de ulei. Servește-le calde sau reci ca aperitiv.
Poza principala
Galerie foto
2 dovlecei
2 ouă
4 linguri cu făină
4 căței de usturoi
pătrunjel
sare
piper
ulei
Cel mai bun mod de a te împrieteni cu gustul dovleceilor este sa prepari chiftelute de dovlecei.
Numar de portii
4
Facebook Comments
Adaugă comentariu