Home » Chifteluţe de dovlecei

Chifteluţe de dovlecei

1. Spală bine dovleceii, după care șterge-i cu un șervet și trece-i prin răzătoarea mare. Presară un praf de sare, pune-i într-o strecurătoare și lasă-i cel puţin 30 de minute.

2. Separat, bate bine ouăle cu un praf de sare și piper. Adaugă dovleceii scurși, usturoiul zdrobit, verdeaţa tocată și făina.

3. Amestecă ușor până se încorporează complet. Compoziţia trebuie să fi e bine legată, dar nu foarte tare.

4. Pune din compoziţie cu lingura în uleiul încins și rumenește aceste chiftelute de dovlecei pe ambele părţi.

5. Scoate chiftelutele de dovlecei pe o hârtie absorbantă, pentru a scurge surplusul de ulei. Servește-le calde sau reci ca aperitiv.

 Dovlecei umpluti

Supa-crema de dovlecei

Poza principala

chiftelute_de_dovlecei_mica.jpg

2 dovlecei

2 ouă

4 linguri cu făină

4 căței de usturoi

pătrunjel

sare

piper

ulei

 

Dovlecei copti cu rosii

Cel mai bun mod de a te împrieteni cu gustul dovleceilor este sa prepari chiftelute de dovlecei.
Numar de portii
4
Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.