1. Fierbe morcovii în apă cu sare pentru 20 – 25 de minute. Scurge-i bine și adaugă năutul, și el bine scurs. Pisează amestecul de legume, ca pentru piure, și lasă să se răcorească.
2. Între timp, încinge într-o tigaie boabele de chimion și coriandru, cât să-și elibereze aroma, apoi zdrobește-le cât mai fin într-un mojar.
3. Pune mirodeniile peste piureul de legume, adaugă oul și potrivește gustul de sare. Cu palmele ude, formează chifteluțe potrivite ca mărime și lasă-le deoparte 30 de minute. Prăjește-le apoi în uleiul încins și scoate-le pe un șervet de hârtie.
4. Servește-le calde alături frunze de rucola (sau altă salată preferată) și sosul format din iaurt, ceapă verde toacată fin și un strop de sare.
Truc. Dacă-ți place gustul picant, înlocuiește ceapa verde din sosul de iaurt cu o linguriță rasă cu pastă harissa.
600 g morcovi
400 g năut fiert
150 g iaurt
1 ou
1 legătură de pătrunjel verde
1 linguriță rasă cu chimion
1 linguriță rasă cu boabe de coriandru
1-2 fire de ceapă verde
1-2 linguri cu ulei de măsline
sare
[…] Chifteluţe de morcovi […]