1.Într-un blender, pune năutul scurs, usturoiul, câteva fire de pătrunjel, chimenul și coriandrul pisate mărunt și amestecă, dar fără să zdrobești perfect toate boabele.
2.Toarnă puțină apă cât să se lege compoziția de chifteluțe de nău, adaugă sare, piper și zeamă de lămâie după gust.
3.Împarte în biluțe, așază-le pe un platou și dă-le la rece pentru jumătate de oră. Prăjește-le apoi în ulei încins și scoate-le pe un șervet de hârtie.
4.Servește-le cu tahini, hummus sau iaurt.
credit foto: © Brent Hofacker – Fotolia.com
Poza principala
Galerie foto
500 g năut uscat, hidratat pentru 24 h
¼ ceapă
1 cățel de usturoi
2,5 g chimen
2,5 g coriandru
pătrunjel verde
1 lingură cu zeamă de lămâie
sare
piper
ulei
Falafel este ușor de pregătit, dar mai ales tare bun la gust!
Numar de portii
4-6
Facebook Comments
Adaugă comentariu