Chiftelute de naut

1.Într-un blender, pune năutul scurs, usturoiul, câteva fire de pătrunjel, chimenul și coriandrul pisate mărunt și amestecă, dar fără să zdrobești perfect toate boabele.

2.Toarnă puțină apă cât să se lege compoziția de chifteluțe de nău, adaugă sare, piper și zeamă de lămâie după gust.

3.Împarte în biluțe, așază-le pe un platou și dă-le la rece pentru jumătate de oră. Prăjește-le apoi în ulei încins și scoate-le pe un șervet de hârtie.

4.Servește-le cu tahini, hummus sau iaurt.

credit foto: © Brent Hofacker – Fotolia.com

 

Tocăniță de năut cu roșii

Poza principala

falafel_fotolia_64643698_subscription_xxl.jpg_c_brent_hofacker_-_fotolia.com_mica.jpg

500 g năut uscat, hidratat pentru 24 h

¼ ceapă

1 cățel de usturoi

2,5 g chimen

2,5 g coriandru

pătrunjel verde

1 lingură cu zeamă de lămâie

sare 

piper

ulei

 

Sote de morcovi cu năut

Falafel este ușor de pregătit, dar mai ales tare bun la gust!
Numar de portii
4-6
Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

PUBLICITATE

PUBLICITATE

PUBLICITATE