1. Clătește orezul sub jet de apă fierbinte, de câteva ori, apoi pune-l la fiert în supa de legume înfierbântată. Ține pe foc până orezul se înmoaie, apoi pune-l la răcit.
2. Taie ceapa mărunt, la fel și usturoiul și călește-le în untul topit. Când sunt gata, adaugă-le în orezul bine răcit.
3. Încorporează oul, parmezanul, ierburile tocate mărunt, sare și piper după gust. Amestecă bine totul și cu palmele ude formează chifteluțe.
4. Rumenește-le în ulei fierbinte, scoate-le pe un șervet de hârtie să absoarbă excesul de grăsime și servește-le cu roșii, ceapă și pătrunjel verde deasupra.
credit foto: Photoland/Profimedia
250 g orez
1 ceapă
2 căței de usturoi
1 lingură cu unt
500 ml supă de legume
1 ou
4 linguri cu parmezan
1 lingură cu făină
2 linguri cu pătrunjel verde și arpagic
piper măcinat
sare
ulei
Adaugă comentariu