1.Pune la fiert o oală cu apă. Când stă să dea în clocot, pune un praf de sare, frunza de dafin, zeama de la o jumătate de lămâie și peștele. Lasă-l pe foc 12-15 minute.
2.Scoate-l cu o sită și după ce s-a răcorit, curăță peștele de oase și pielițe. Dă carnea prin mașina de tocat, adaugă restul de ingrediente și modeală chifteluțe de pește.
3.Tăvălește-le prin făină și rumenește-le în ulei foarte încins. Sunt grozave lângă o garnitură de cartofi natur și o salată verde stropită cu multă zeamă de lămâie.
Sugestie. Pentru un plus de gust, poți adăuga în compoziția de chifteluțe de pește alb un cățel de usturoi ras.
credit foto: mariontxa – Fotolia.com
400 g pește alb
1 ou + 1 gălbenuș
3-4 linguri cu parmezan
2-3 felii de pâine
1 foaie de dafin
zeamă de lămâie
pătrunjel tocat (dupa gust)
sare
piper
Adaugă comentariu