1.Încinge 1-2 linguri cu ulei într-o oală și călește câteva minute cartofii, morcovii, ţelina tăiate în sferturi și varza.
2.Toarnă peste ele apă deja clocotită, în care ai pus și un strop de sare. Lasă să fiarbă încet, acoperit. Scurge legumele și lasă-le să se răcească.
3.Pune-le într-un blender și toacă-le mai mare. Adaugă ceapa și verdeaţa tocate mărunt și potrivește gustul de sare, piper și nucșoară.
4.Formează cu mâna chiftele potrivite ca mărime, unge-le cu puţin ulei și dă-le prin făina cernută. Scutură-le de excesul de făină și prăjește-le într-o tigaie cu ulei încins.
5.Pune chiftelele de cartofi de post fierbinţi pe un șervet de hârtie care să absoarbă excesul de grăsime și servește-le calde, alături de pastă de năut ori de bulgări de linte și năut.
3 cartofi
1 ţelină
2 morcovi
½ varză albă
1 ceapa
2 linguri cu făină
pătrunjel
mărar
nucşoară
sare
piper
ulei
Adaugă comentariu