1.Pune bucheţelele de broccoli la fiert în apă cu sare și lasă-le 4-5 minute. Separat, fierbe cartofii în apă cu sare și un strop de ulei.
2.Călește în puţin ulei încins dovleceii, prazul și firul de ţelină tăiate mărunt, iar când s-au răcorit, zdrobește-le cu furculiţa și pune-le într-un castron.
3.Când a fiert și broccoli, lasă-l să se răcorească împreună cu cartofii. Pasează-le cât mai fin și adaugă-le peste celelalte legume din castron.
4.Amestecă ușor și condimentează cu sare, piper și oregano din belșug. Formează cu mâna chiftele potrivite ca mărime și tăvălește-le prin susan.
5.Așază-le pe o tavă tapetată cu hârtie de copt și dă chiftelutele de post cu dovlecei la cuptor pentru câteva minute, până se rumenesc ușor.
Poza principala
Galerie foto
Usor de pregatit si satioase, chifteluţe de post cu dovlecei sunt potrivite unui pranz ca la mama.
Numar de portii
4
Facebook Comments
Adaugă comentariu