Home » Vegetarian & vegan » Chifteluţe de post cu dovlecei
Vegetarian & vegan

Chifteluţe de post cu dovlecei

1.Pune bucheţelele de broccoli la fiert în apă cu sare și lasă-le 4-5 minute. Separat, fierbe cartofii în apă cu sare și un strop de ulei. 

2.Călește în puţin ulei încins dovleceii, prazul și firul de ţelină tăiate mărunt, iar când s-au răcorit, zdrobește-le cu furculiţa și pune-le într-un castron. 

3.Când a fiert și broccoli, lasă-l să se răcorească împreună cu cartofii. Pasează-le cât mai fin și adaugă-le peste celelalte legume din castron. 

4.Amestecă ușor și condimentează cu sare, piper și oregano din belșug. Formează cu mâna chiftele potrivite ca mărime și tăvălește-le prin susan. 

5.Așază-le pe o tavă tapetată cu hârtie de copt și dă chiftelutele de post cu dovlecei la cuptor pentru câteva minute, până se rumenesc ușor.

 

Cartofi cu sos picant

Poza principala

chiftele_mici.jpg

2 dovlecei

3 cartofi

1 broccoli mic

1 fir de praz

1 fir de ţelină apio

oregano

sare

piper

ulei

susan

 

Cornuleţe de post

Usor de pregatit si satioase, chifteluţe de post cu dovlecei sunt potrivite unui pranz ca la mama.
Numar de portii
4
Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.