1.Fierbe năutul înmuiat de cu seară. Scurge-l și trece-l printr-o sită sau pasează-l cu blenderul, până obţii o pastă omogenă.
2.Adaugă ceapa, usturoiul și pătrunjelul, toate tocate cât mai mărunt. Presară un praf de sare, piper și nucșoară și încorporează puțin ulei, cât să se lege compoziția.
3.Cu palmele umede, modelează chifteluţe, trece-le prin făină și rumenește-le în ulei încins.
4.Servește chifteluțele de năut (falafel) cu lipie, rondele de ceapă, felii de roșie și frunze de rucola sau salată verde.
Poza principala
Galerie foto
Pentru un prânz copios, pregătește rețete de chifteluțe de post cu năut (sau falafel) și servește-le cu lipii arăbești și legume proaspete.
Numar de portii
5
Calorii
200
Facebook Comments
Adaugă comentariu