Vegetarian & vegan

Chiftelute de post

Text
Irina Tudor Dumitrescu, eCuisine
Sursa
Femeia de azi, eCuisine
Foto
shutterstock
Postul Crăciunului începe în 15 noiembrie. Mai jos, vă prezentăm câteva reţete de chifteluţe de post.
chiftelute.jpg

Postul este un exerciţiu de înfrânare a poftelor trupului și totodată de întărire a voinţei.

Cele două feţe ale postului

Acestea sunt postul sufletesc (sau spiritual) și cel trupesc (de mâncare). Postul sufletesc este abţinerea de la gânduri, vorbe și fapte rele. Pe cât posibil, în această perioadă, obiceiurile rele trebuie înlocuite cu unele mai bune, cum ar fi rugăciunea, mersul la biserică și, nu în ultimul rând, milostenia, ajutorarea semenilor aflaţi în necaz.

Postul trupesc înseamnă abţinerea de la mâncarea de dulce – laptele, ouăle, carnea și derivatele trebuie excluse din alimentaţie. Dacă starea de sănătate nu ne permite să postim, putem cere dezlegare – îngăduinţa de a scurta postul sau de a consuma unele preparate de dulce. Toate acestea trebuie stabilite împreună cu preotul duhovnic.

Dacă printre preferințele tale culinare se numără chifteluțele, află că te poți bucura bucura totuși de ele folosind ingrediente de post.

Chifteluţe de post cu dovlecei

Prima rețetă de chifteluțe de post pe care ți-o propunem o poți pregăti din dovlecei, cartofi, praz, țelină apio și broccoli. Semințele de susan vor da un gust deosebit chifteluțelor. Citește rețeta aici.

Chifteluțe de post cu cartofi

A doua rețetă pe care ți-o propunem este de chifteluțe de post cu cartofi. Pentru a o pregăti ai nevoie, pe lângă cartofi, de țelină, morcovi, varză, făină, verdeață, dar și un praf de nucșoară. Dacă vrei să pregătești rețeta pentru prânzuri sau cine delicioase, găsești rețeta aici. 

Chifteluţe de post cu soia

Tot pentru un prânz copios, pregătește rețeta de chifteluțe de post cu soia alături de o salată verde și cartofi la cuptor. Dacă ți-am făcut poftă, pune următoarele ingrediente pe lista de cumpărături: soia granule, cartofi, usturoi, verdeață, pesmet și cartofi. Vezi modul de preparare aici. 

Chifteluţe de post cu năut

Cu siguranță le-ai încercat intr-un fast-food cu produse arăbești, dar acum poți pregăti chiar tu chifteluțe de post cu năut (sau falafel). Din năut, ceapă, usturoi, pătrunjel, nucșoară, sare și piper poți modela chifteluțe de post delicioase și sățioase. Găsești rețeta aici.

Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

PUBLICITATE

PUBLICITATE

PUBLICITATE