1. Spală, usucă şi toacă fin coriandru, apoi presară-l peste carnea tocată de vită, adaugă un ou, pesmet, sare, piper şi amestecă bine totul. Formează chifteluţe mici şi rotunde. Pune făina pe o farfurie şi rostogoleşte chifteluţele prin ea.
2. Curăţă ceapa de coajă şi tai-o mărunt. Curăţă ardeiul gras şi pe cel iute de cotor şi seminţe şi tocă-i cât mai mărunt.
3. Pune uleiul într-o cratiţă şi căleşte ardeiul gras mai întâi, apoi adaugă ceapa, ardeiul iute, mai căleşte puţin şi toarnă bulionul desfăcut în puţină apă, zeama de la limetă şi vinul alb. Amestecă şi lasă să fiarbă vreo 10 minute.
4. În acest sos pune chiftele, drege gustul de sare şi piper, acoperă şi mai lasă să fiarbă vreo 15 minute. Serveşte fierbinţi.
Credit foto: Photoland/Profimedia
1 kg de carne tocată de vită
1 ou
1 lingură de pesmet
3 linguri de făină
2 cepe
1 limetă
1 ardei gras roşu
50 ml de vin alb
4 linguri de bulion
1 ardei iute
coriandru (sau pătrunjel verde)
ulei de arahide
piper
sare
Adaugă comentariu